Kuchyňa a vybavenie

Aký typ mini rúry odporúčate?

ivka0705 - fotkaivka0705, 5. júna 2012

Dobrý deň, budeme sa sťahovať do 1 izbového bytu s malou
kuchyňou, kde pôvodný majitelia nemali klasický šporák s rúrou.
Keďže kuchynská linka je vo veľmi dobrom stave, nechceli by sme
ju meniť. Ako jediné riešenie nám z toho vychádza mini rúra, ktorú
budeme používať aj na pečenie koláčov aj mäsa. Takže ak máte
nejaké skúsenosti, prosím napíšte typ, model a Vaše názory.
Ďakujem za pomoc.

@zareaguj


Diskusia k téme

medulienka122
tak to by ma tiež zaujímalo, lebo pred rokmi, čo sme sa presťahovali, si totiž pani majiteľka vzala sporák, čo ma veľmi vytočilo .Musela som z posledného kúpiť nový. Nie som s ním spokojná, tak rozmýšľam aspoň o novej rúre...
tatranocka
Moja kamarátka si v prenajatej garsónke vystačí s remoskou.Varí v nej polievky,guláše,pečie mäso,buchty,orechovú tortu a ani neviem,čo ešte všetko.Akurát,že používa dve misy-jednu na buchty a koláče, druhú na mäso, polievky a guláše.
anysta
S mikrovlnnou rúrou môžete prakticky uvariť a upiecť všetko. Treba si však kúpiť takú, ktorá má funkciu crips a gril. K tomu sa dodáva špeciálny grilovací rošt (na pečenie mäsa), okrúhla smaltom potiahnutá kovová tácka na pečenie pizze, zapekanie chlebových chuťoviek a špeciálny pekársky podnos na cesto, alebo mäso na ohrievanie a pečenie prúdiacim vzduchom. Je to trochu väčšia vstupná investícia, ale oplatí sa.
irenaw
pripájam sa k @tatranocka v remoske sa dá čarovať a mnoho jedál mi v rúre pripravené zďaleka tak nechutilo, ako pripravené v remoske.
babidka
Remoska nie je zla - roky som v nej bezne pekavala babovky , pizzu , kysnute kolace aj maso .
Ja som si pred par rokmi kupila mikrovlnu ruru v ktorej sa da normalne piect /horucovzdusne pecenie / , mikrovny, gril , rozmrazovanie , varenie v pare , crisp funkciu a este niekolko kombinacii -napr.gril a horucovzdusne pecenie . Naucila som sa pouzivat vsetky funkcie a hoci pociatocna investicia bola vtedy pre mna dost vysoka -stala vtedy asi 14 000 Sk - nelutujem ! "moja" rura sa uz nevyraba , ale nasla som nieco podobne - ta ista znacka , iba novsi typ .
 mikrovlnne-rury.heureka.sk/whirlpool-jt-369/specifikace/#section...


trencanka
Ja tiez odporucam Remosku. Aj moja mama ju mala skoro 40 rokov a ja som si ju prednedavnom kupila. Teraz v lete ju vyuzivam, nie je z nej take teplo v byte a ked varim niekedy len pre 3, tak sa mi neoplati pustit ruru.
medulienka122
babidka, veľmi si mi pomohla, keďže môj mužíček si zohrieval 1 ks knedľu/slovom jednu / narezanú , v mikrosáčku dobre zababušenú na 8OO W a mikrovlnku vyradil z prevádzky. Celý dom smrdí, lebo ju dal rovno na otočný tanier. Takto si kúpim novú spolu s "rúrou"!
sovka62
Mám síce normálnu veľkú teplovzdušnú rúru s grilom, ale napriek tomu mám asi dva roky aj mini rúru. Je to značka Concept, má približne 40 litrov, mám ju na pracovnej doske a používam ju z úsporných dôvodov, keď potrebujem upiecť napríklad jeden plech muffinov, za kastrólik ryže, koláčik v malom plechu, bábovku, upiecť zo štyri kuracie stehienka, kilo mäsa, osem žemlí a podobne. Je tiež teplovzdušná, ako tá veľká, takže sa všetko pečie rýchlo. Vybrala som si takú , ktorá má aj otočný gril, ale ten som použila len jeden raz, grilovala som kura, ale zistili sme, že nám lepšie chutí grilované na rošte, čo tá rúra samozrejme zvláda tiež.
Má rozmery približne 55 cm krát 40 cm, bol k nej rošt, jedne plytký plech, druhý ň hlbší som dokúpila v Tescu.
vini55
Pripájam sa k sovke62, pre jedného až dvoch ľudí je ideálna mini rúra. Mikrovlnka je super, ale napriek grilu nedokáže všetko. My máme mini rúru z Lídlu /elektro výrobky majú vo výbornej kvalite/, a dokáže spraviť všetko čo potrebujem. Testoval som i termostat- presnosť na 2°C, čo nemajú ani niektoré s elektronickým riadením. K plechom, som dokupoval plech, ale používam aj rozmerove vhodné jánske sklo a alobalové misky.
ivka0705
sovka62 a vini55, presne máte pravdu keď sme prelustrovali internet s manželom sme sa zhodli, že najlepšia bude minirúra. Nič proti remoske , ale tá neurobí všetko, hlavne keď sa nejaká drobnosť musí piecť vo svojej formičke. Napr. v terajšom byte používame okrem iného aj plech na muffiny, takže pri remoske by mi boli podobné vecičky len na obtiaž :( Tak keď už ich máme tak nech sa aj využijú. Sovka62 ďakujem za typ rúry pretože je ich veľa a nejako si v nich nevieme vybrať. My sme uvažovali nad touto:  www.datart.sk/katalog/Mini-rura-LUXELL-LX-3520TURBO-I...

máte ju niekto?
viera1
Inak,to je sila,cenové rozpätie od 62-139 € za ten istý tovar !
sovka62
Pozrela som si tú "vašu" rúru a myslím, že ste si vybrali dobre. Má všetky vlastnosti, ktoré má mať a dostatočnú veľkosť, aby si v nej mohla upiecť aj menší chlebík, aj celé kura. A za cenu 62€ je úplne super, moja stála dva razy toľko (ale platil ju Ježiško, tak som nedostala možnosť hovoriť na tému ceny).
jokin
Ja mám malú rúru BIFINETT kúpil som ju veľmi lacno v Lidli má aj ventilátor. U nás sa používa najčastejšie. Jediný problém z malými rúrami, ťažko sa zháňajú kvalitné a rozmerovo vhodné plechy.
tommasarts
@Ivka0705

Ahoj ja mám rúru Concept ET 5050 ktorá má vynikajúce vlastnosti a naozaj je skvelou alternatívou ku klasickej rure. Najmä ak nemáš priestor na klasickú velkú rúru alebo máš nejaký iný dôvod prečo ju nemožeš mať. Tá moja mini rúra má šesť programov a je naozaj podarená. Vybral som ju na základe tohto článku, nájdeš tu aj info o tom ako si správne vybrať mini rúru tak sa na to pozrite možno vám to pomôže  www.testado.sk/najlepsie-rury-na-pecenie/#najlepsie-vo...