Varenie
Aky mate nazor na polotovary, mrazene torty, zakusky a pod ?
ja som bola volakedy proti roznym ,,sackovym pomocnikom,, v kuchyni. kym som nestretla mojho uz snubenca-rakusaka...
od jeho sestry sestry som sa naucila pouzivat rozne sackove omacky, korenia atd...
zo zaciatku som bola skepticka, ale musim priznat, ze rozdiel ozaj necitit.
napr do fasiriek pouzivam zmes korenia- ale ja si ich ochutim este cesnakom a majorankou, alebo rozne omacky.... omacka z cierneho korenia a ine rozne omacky ktore su skvele ci k fasirkam alebo grilovanym mäsam....
alebo nieco ako kura na paprike-do truby ,atd....
mrazene torty, strudle, hotove listkove cesto, su tiez skvele- aspon tu v rakusku- na slovensku som este nekupovala....
ulachcujete si aj vy obcas varenie takymito pomocnikmi ?
-ktorá zabráni všetkým baktériám aby sa množili,
-ktorá zachová prirodzený vzhľad a farebnosť jedla
-ktorá zachová a povzbudí pôvodnú vôňu a chuť prípadne toto všetko NAHRADÍ
A takéto akože potraviny ja nemusím. Snažím sa postaviť svoju domácu kuchyňu na čerstvých normálnych ingredienciách.
Nedá sa tomu vyhnúť úplne, ale dá sa to eliminovať. Veď naše chute sú už tak pokazené, že pomaly nebudeme vedieť ako chutí obyčajný zemiak s opraženou cibuľkou, alebo posolená ryža.
jasne ze ani mi nepozivame polotovary casto, je to ozaj vtedy ked neni vela casu na varenie, tiez som za vlastne zhotovene omacok, polievok atd, ja velmi rada varim ...:)
co sa tyka tort, moj snubenec mal narodeniny, poprosila som buducu svagrinu nech mu urobi Sacherovu tortu. nerobila ju prvy krat ale bohuzial sa nepodarila :( asi zato ze som jej pritom pomahala.... bolo mi do placu , lebo som chcela mojho prekvapit..bol vecer, nove suroviny sme nevedeli ist nakupit... tak na druhy den somkupila mrazenu sacherovu tortu.... skorosvagrina vravela ze neni taka dobra ako domaca, no mne aj snubencovi veru veeeelmi chutila :) neviem ci mam nieco s chutovymi bunkami xixi....
inak som si odlozila par zakuskov do KK,, musim skusit.. ja robim len tvarohovy rychly kolacik, najblizsie ked ho budem robit dam sem receptik :)
P.S: No ale tie polotovary a hotové výrobky musia byť až hriešne chutné....- veď by sa ináč nepredali. Peníze, peniaze, peneži..vládnu svetu :-))
Vlastne - väčšina - ja k nim nepatrím, a ani nikdy nebudem. Variť znamená pripraviť jedlo z čerstvých surovín, preto keď mi niekto povie, že "uvaril" večeru - teda priprvil nejakú sáčkovú omáčku na cestoviny, alebo zapiekol mäso v sáčku s nejakou koreninovou zmesou....toto predsa NIE JE VARENIE.
mile varechacky, varechaci...
len si tu prosim o mne nemyslite ze neviem varit a ze vsetko nahradzujem chemiou , boze len to nie :(
skorosvagrina varieva castejsie ,,chemicky,, ale chuti to lepsie ako salamovy chleba...:(
budem sa opakovat, ja varim veelmi rada, nie je nad ten krasny pocit , ked vas pochvalia ako skvele ste navarili :)))
No a aby som prispel tak nic co sa tyka peciva si ako polotovar nekupim kedze si rad robim cerstve veci. A ak na to nemam cas radsej v ten den nepeciem. Co sa tyka omacok tam by som problem nemal :) Stuzene tuky nepouzivam kedze nemastim nicim nikdy a podla toho si aj vyberam recepty.