Rôzne

Akú dobrotku sa chystate urobiť na výkend?

ancicka - fotkaancicka, 3. septembra 2011

Ja by som vyskúšala recept od @kuchti čky.Nemá ho vyfotený ale s medovkov som koláč ešte nepiekla,tak má to láka.Medovky mám na rozdavanie.Raz som už zostrihala a vysušila na čaj a narástla nanovo.

 varecha.pravda.sk/recepty/medovkovy-kolac-s-tvarohom/1760...


Teším sa na medovkovú príchuť.

@zareaguj


Diskusia k téme

tatranka
Keď sa už pýtaš @ancicka čo by sme urobili,bude to síce až o týždeň,no ja by som chcela vyskúšať nepečenú orechovú tortu od@Oli111.Neviem nejako torty zdobiť a ani nejako torty nevypekám,hoci som ich za svoj život pár upiekla.Lákajú ma v nej tie orechy a ovocie.Zdá sa mi to dobrá kombinácia.
pumaamravec
Mama mi doniesla velke sampiony vhodne na plnenie, tak asi nieco s nimi poskusam. A este mam bielu sparglu, to planujem klasicky s holanskou omackou a mozno pre sestru nejaky kolacik:)
2010
Urobene , skoro zjedene, tazko prelozitelne z anglictiny asi tak najskor ako -Pie z udenej tresky.



3sandra3
práve som nastokla na poschodovú /orechovo-čokoládovú/ tortu, ktorú som včera piekla, sviečky s číslom 40,,, totiž moja sestra dnes oslavuje narodeniny
ancicka
@3sandra3 ,TaVerím,že sa torte veľmipotešila.k srdečne blahoželám tvojej sestre k okrúhlym narodeninám.
evusik
no a ja sa práve morím so svojou prvou poťahovanou tortou :-)
torta je upečená, falošná poťahovka z marsmelows hotová a to najťažšie ma ešte len čaká.... vyvaľkať hmotu a potiahnuť s ňou tortu a samozrejme vyzdobiť :-) ak sa aspoň trošku podarí zavesím ju na Varechu ak nie zjeme ju aj tak... pečiem ju manželovi k narodkám... a teraz idem nato pokiať je ešte svetlo... držte mi palce .-)
ancicka
@evusik ,Ja ti držím paľce aj na nohách,preto lebo ja som ešte takú hmotu nerobila.Akurát tak ružičky z falošného.Tiež sa chystám k narodeninám.Určite sa ti podarí a tak ,že ju aj uvidíme.
Manželovy želám k narodeninám veľa zdravia!
marianne69
...ja som kupila pekne baranie kare,tak sa musim poprehrnat v receptoch co z nej vycarim:-)
kata50
Mne sa teraz pečú orechové rezy s pomazánkovým (mascarpone) krémom. Keď sa podaria, tak nafotím :-))
evusik
tak a je hotovo, torta je v chladničke, upratala som kuchyňu a sadla k počítaču.... no tortička je hotová, síce celkom iná ako som plánovala, ale čo už... no je to prvotina.... zajtra ešte pofotím a zavesím na Varechu asi až večer lebo máme rodinný obed a do večera bude u nás veselo :-)
3sandra3
@ancicka ďakujem za sestru, ano, torte sa potešila, páčila sa jej a navyše bola výborná, /teda ešte kúsok je/, chutila každému, tak som veľmi rada
palokuchki
@evusik , tesim sa na ten tvoj recept. Ja som tiez este nikdy nerobila potahovu tortu. Tak sa tesim na tvoj postup, urcite mi to doda odvahu.
kuchticka
@evusik , prajewm vsetlo najlepsie manzelovi a tiez sa tesim na tvoje foto-torty. Za tyzden ideme oslavovat nar. nasho syna. Planujeme celodenny rodinny vylet do miesta kde rad chodi na vysokohorske tury a po navrate k nam musi byt pripravena torta k jeho vyznamnym narodeninam. Budem piect vo cvtrtok, v piatok zdobit, v sobotu rano skoro vyrazame vsetci 6., obed niekde na horach , zakusok u nas.
na nedelu ide, robit hovadzie na znojemsky sposob s ryzou a zelene fazulove struky. Zakusok: upeceny - boruvkovy koalc zo snehom navrchu.
2010
Hotovo, vyslo ako z casopisu, Tuscansky hroznovy chlebo -kolac .



2010
Preto chlebokolac lebo je to vrstvena focaccia ako sa robi pri vynobrani na severe Talianska kde sa nove hrozno miesa s hrozienkami namocenymi v sladkom vine ( my sme mali Marsala vino).Ked stihnem pridam.
vavan
@3sandra3 blahoželám sestre,takže sme oslavovali spolu sme narodené v ten istý rok aj v ten istý deň takže som @ancicka pripravovala dobroty na oslavu tortu ktorú som dnes pridala na varechu,drobné zákusky a slávnostny obed.
celeblith
ja som si v nedelu vyskusala zienku domacu pri plotni :) rano kolac zeleny cukinovy s ciernymi ribizlom, potom kuracie rezne na plechu a este nalozene kuracie orestovane s cibulkou, na podliatie som tam supla trochu jablkoveho dzusu celkom mnam :) priloha bol chlebik, salat a tak...mala som toho uz plne zuby :)
ancicka
vavan,takže,všetko najlepšie,veľa dobrých receptov a čo je najhlavnejšie,tak to je zdravie.Prajem ti z celého srdca,lebo viem aké je v živote dôležité.Môžeš máť všetko na svete,ale ked nemáš zdravia,tak je to všetko márnosť!
Veľa,veľa,veľa, zdravia!!!
vavan
@ancicka Ďakujem Anka súhlasím s tebou a veľké ĎAKUJEM z celého srdca za krásnu gratuláciu
Iva.