Kuchyňa a vybavenie

Aka je dobra forma na chlieb

roman27 - bez fotkyroman27, 12. novembra 2014

Ahojte,

viete mi prosim Vas niekdo poradit aky je kvalitny material na formu na chlieb. Popripade rovno aj nejaku formu? Su v tom nejake zasady ako napr. hrubka plechu, typ materialu a pod?
Som pekar uuuplny zaciatocnik..tak si necham radsej poradit od Vas skusenejsich..

Vopred dakujem za Vas cas

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
ak chces piect normalne v rure, ziadnu speci formu nepotrebujes, vystacis si s janskou misou, smaltovanym pekacom, cimkolvek co moze ist do rury :-)
ako zaciatocnik si asi najskor budes davat papier na pecenie, ale ked uz to budes mat v ruke a oku, upecies vynikajuci a krasny chlebik aj na plechu :-)
drzim ti palce, dufam dopadnete ako my - uz pomaly rok nekupujeme pecivo ani chlieb a nieco vyse pol roka robime chlebik kvaskovy :-)
akurat mi kysne veka a pletenky :-)))
tetuska
pozri stránku pecempecen.cz alebo pavlavtroube.cz alebo cuketka.cz, laskominyodmaryny.cz,nájdeš tam zaujímavé veci, postupy ale aj videa k pečeniu chleba a pečiva
duliz
ja pekávam v janskej mise (okrúhlej s vrchnákom) a ségra v tom obyčajnom smaltovanom pekáči s dvoma ušami....žiadne extra formy netreba
evanaaa
Podľa mňa je jedno aká forma, ide len o to, aby bol dobrý recept a pekne vykysnuité cesto, či už s kváskom alebo s kvasnicami. A propo - jánske sú ohne ( na Jána), misa- nádoba z tvrd. skla je jenská ( podľa mesta Jena).
kuchticka
@evannnaa :-))) - janske ohne....
@roman27 - nepotrebujes ziadnu specialnu a ni inu formu na upecenie dobreho chleba. Ja ziadnu nepouzivam a peciem kazdy tyzden dva chlebove bochnicky alebo veky. Manzel chce obycajny be zrniecok , pre mna je vela roznych semienok a roznych druhov muky.
Zasadne ziadny chlieb nekupujeme. Napecieme, nakrajame -naplatkujeme a dame do mraznicky. Kazde trano vytahujeme podla potreby.
Vela stastia pri peceni chleba.

V pekarnicke necham vymiesit a vykysnut cesto, vyberiem skor ako sa zacne piect a na stole-doske spravim podlhovasty alebo kulaty bochnik, necham este raz trochu vykysnut a dam piect do dormalnej el. rury vykurenej na 425 F - to je tusim na 220C?. po 10.minutach stiahnrm na 350F (180C?).
kimlo
@staja ano, peciem, prave cez vikend sa nan chystam, predvcerom som prikrmoval kvasok...
duliz
evanaaa
...som asi "zaperlila", že? :-) ale dík za upozornenie, aspoň si nenarobím ostudu ešte niekde inde..
roman27
Dakujem za rozne odpovede a nazory...uz zase som o nieco mudrejsi:)
evanaaa
@duliz , nič sa nestalo, aj @smejkad pečie v "janskej mise" :-) nie ste jediné, bolo ich tu už viac, ani som nemala upozorňovať.....a keby len to bola chyba......