Ahojte,
viete mi prosim Vas niekdo poradit aky je kvalitny material na formu na chlieb. Popripade rovno aj nejaku formu? Su v tom nejake zasady ako napr. hrubka plechu, typ materialu a pod?
Som pekar uuuplny zaciatocnik..tak si necham radsej poradit od Vas skusenejsich..
Vopred dakujem za Vas cas
ako zaciatocnik si asi najskor budes davat papier na pecenie, ale ked uz to budes mat v ruke a oku, upecies vynikajuci a krasny chlebik aj na plechu :-)
drzim ti palce, dufam dopadnete ako my - uz pomaly rok nekupujeme pecivo ani chlieb a nieco vyse pol roka robime chlebik kvaskovy :-)
akurat mi kysne veka a pletenky :-)))
Pozri:
www.kuchyna.megdesign.sk/ako-na-kvaskovy-chlieb/...
@roman27 - nepotrebujes ziadnu specialnu a ni inu formu na upecenie dobreho chleba. Ja ziadnu nepouzivam a peciem kazdy tyzden dva chlebove bochnicky alebo veky. Manzel chce obycajny be zrniecok , pre mna je vela roznych semienok a roznych druhov muky.
Zasadne ziadny chlieb nekupujeme. Napecieme, nakrajame -naplatkujeme a dame do mraznicky. Kazde trano vytahujeme podla potreby.
Vela stastia pri peceni chleba.
V pekarnicke necham vymiesit a vykysnut cesto, vyberiem skor ako sa zacne piect a na stole-doske spravim podlhovasty alebo kulaty bochnik, necham este raz trochu vykysnut a dam piect do dormalnej el. rury vykurenej na 425 F - to je tusim na 220C?. po 10.minutach stiahnrm na 350F (180C?).
...som asi "zaperlila", že? :-) ale dík za upozornenie, aspoň si nenarobím ostudu ešte niekde inde..