Rôzne

Ahojte, prosím o dvojnásobnú radu

zdezda - fotkazdezda, 21. januára 2012

1. Na zajtra som si začala chystať "husokuře", no mám iba svetlé pivo 10. Môžem ho zmiešať s medom + čierna káva ?
2. Po 27 rokoch ho idem piecť namiesto v plynovej rúre v elektrickej, typu Hotpoint C35SP6(X)R, tak vás prosím o vaše skúsenosti, ako by som ho upiekla čo naj...Mám manuál, ale vaše rady sú pre mňa prvoradé a nikdy ma nesklamali. Ďakujem, ak mi poradíte.

@zareaguj


Diskusia k téme

vanilka111
no ja by som kávu určite nedávala,to skôr uvar tmavší karamel a ten povar s pivom,bude to také ako treba a ani med netreba,len nezabudni do kuraťa vopchať jedno jabĺčko s napichanými voňavými klinčekmi aspoň 6ks. Pivovo-karamelovou zmesou potom často polievaj,kým nebude pekne prepečené a pred koncom pečenia už nepolievaj a nechaj nech chytí kôrku. Určite sa podarí,neboj :-))
zdezda
Vanilka111, si milá, že si sa mi ozvala a fajn poradila, ďakujem :-)
alexdidi
Snáď moja rada neprichádza neskoro....tiež mám rúru Hotpoint a veľmi sa mi osvedčilo pomalé pečenie 5-6 hodín pri 130stC bez otvárania rúry a polievania s jabĺčkom v brušku.Až na záver potrieť pivom s medom(káva môže byť tiež) a dopiecť krásne do chrumkava,asi 20minút.Podľa m)a je to jedno,či je pivo 10 alebo 12,alkohol sa odparí.Alebo si to myslela tak,že nie je tmavé?Ak máš rada s tmavým pivom,tak by som s tou kávou vyskúšala.
alexdidi
Až teraz mi došlo,že "husokuře" je asi kurča pečené ako hus a nie je to husokačka.Aj kurča pečiem pomay,ale stačia mu 2 hodiny.Mäso je potom mäkkučké a šťavnaté,žiadna robota s polievaním.
renulienka
...aha, aj ja som si to nejak splietla,takze je to vlastne kuriatko na sposob husky...si ma pekne dostala, takze v tej mojej diskusii mam to nezdrave vlastne iba ja...no pekne...chacha...tiez som to pomylila s husokackou...
zdezda
:-) nie je ešte neskoro, alexidi, renulienka, práve preto, že je to kuriatko, 1,5 kg :-))) fúúúúúha, si ma vyplašila najprv, alexidi, s tým počtom hodín, takže na 130 st. a aj teplý vzduch mám spustiť, alebo stačí pečenie ?
renulienka
...no tak teda, to nezdrave mam len ja...chacha, co uz ked som to prezradila...ja ti neviem poradit, este som takto kuriatko nerobila...ale aspon sme sa pobavili...
hubata
hehe, to je dobré toto dievčatá ......
tetrisss
Ja som bola pri prechode na elektricku ruru tiez trochu v soku :), ale potom som zistila, ze je to uplne jedno, vsak sa vymenilo iba ohrevne medium a inak nic, takze si spomen na priblizne teploty v plynovej napr. maly stupen - 150 - 160 st, stredny stupen 180 - 200 st a nahoruco 220 az 230 st. Potom ti to pojde uplne v pohode, na plynovej rure piect je vacsie majtrovstvo.
zdezda
Tetrisss, ďakujem za podporu i radu, prvé pečenie dopadlo tak na 80% z úspechu :-), po rozkrájaní som kuriatko ešte dopiekla. No čo už, všetko je v živote najprv prvýkrát a nemusí to vždy dopadnúť najlepšie, však? Celý postup som si do kalendára podrobne opísala, aby som vedela nabudúce, čomu sa mám vyvarovať. Pre istotu som mala od včera seged+knedľu a špagety so syrovou omáčkou, keby bol môj prvý výtvor v novej rúre nejedlý xixixixi
sovka62
Zdezdi, ja pečiem kura v teplovzdušnej pri teplote 180 st.C približne hodinu. Vždy je dobre upečené, mäkučné.
zdezda
Ďakujem sovka za radu, vyskúšam to aj na 180 st.C, ja som sa bála tej vysokej teploty, tak som dala najprv 130 na 45min, potom na 150 na ďaľších 45min. no a keďže bolo pomerne veľké 1,7 kg, tak som ho ešte dopekala :-) No a nezakryla som ho, nie je aj to chyba ? V plynovej som zakrývala a až posledných 20 min. som odryté piekla. Nuž budem skúšať :-)
evanaaa
@zdezda , a čo keby si kura, ak je väčšie, prepolila a tak piekla, obe polky naraz, to by asi ale nebolo "husokura", jedine, ak by si to jablko dala do plechu k tomu len tak. A skús aj ten karamel,podľa mňa dobré.
zdezda
Evanaaa, ďakujem ti za radu, vyskúšam aj polovičky :-)