Rôzne

A na zaciatku bolo...

honestka - fotkahonestka, 5. apríla 2013

Nie som velmi za propagovanie textov z inych medii na tejto stranke, alebo podavanie sprav formou emailu jednoduchym kopirovanim "forward" z dovodov, ze vacsina si sama najde clanky, ktore im vyhovuju citat ci uz kvoli zabave, vzdelavaniu sa, alebo len tak skratit si cas ktory ked clanku venujeme zistime, ze bol vynalozeny uplne zbytocne.
Nechcem davat original link, ale nedalo mi dnes toto tu neuverejnit, kedze sa jedna o nase denne potraviny a portal ktory je na ich zaklade vytvoreny a nami pretvoreny podla nas casto do fajnovo spracovanych receptov od vymyslu sveta.

Ak to tu bude nejako vadit, redakcia moze clanok stiahnut.

Original textu:
===
Na počátku pokryl Bůh zemi brokolicí, květákem a špenátem, zelenou a žlutou a červenou zeleninou všeho druhu, aby muž a žena mohli žíti dlouho a zdravě.

A Satan stvořil Algidu a Rafaelo. A zeptal se: "Ještě pár horkých višní k té zmrzlině?" A muž odpověděl "Ano, rád" a žena poznamenala: "Mně prosím ještě horkou vafli se šlehačkou ." A tak každý nabral 5 kilo.

A Bůh stvořil jogurt, aby si žena mohla uchovat figuru, která se muži tak líbila.

A Satan vytvořil z pšenice bílou mouku a z řepy cukr a zkombinoval je. A žena změnila svou konfekční velikost z 38 na 46.

I řekl Hospodin: "Zkuste můj čerstvý okurkový salát."
A Ďábel k tomu stvořil dressing a česnekový toast jako přílohu. A mužové a ženy si po tomto požitku povolili pásky alespoň o jednu dírku.
Bůh ale vyhlásil: "Dal jsem vám přece čerstvou zeleninu a olivový olej na ni!"

A Satan vytvořil malé briošky a Camembert, humrové chlebíčky a kuřecí prsíčka na másle, k čemuž bylo již třeba druhého talíře. A hladina cholesterolu lidstva stoupala k nebesům.
Tak Hospodin stvořil běžecké boty, aby jeho děti ztratily nějaké to kilo.

A Satan stvořil kabelovou televizi s dálkovým ovládáním, aby se člověk nemusel obtěžovat s přepínáním. A mužové a ženy se smáli a plakali před blikající obrazovkou a počali se odívati do strečových joggingových dresů.

Nato Bůh stvořil brambory, s nízkým obsahem tuku a bohaté na draslík a další cenné látky. A Satan odstranil zdravou slupku a vnitřek rozdělil na plátky, které pak smažil ve zvířecím tuku a poprášil pak spoustou soli. A člověk získal dalších pár kilo.

Pak Hospodin vynalezl libové maso, aby jeho děti nemusely zpracovávat tolik kalorií, a přitom aby se zasytily.
A ďábel stvořil McDonalds a Cheeseburger za 99 centů. A pak se Lucifer zeptal: "Hranolky?" A člověk odpověděl: "Jasně - extra velkou porci s majonézou!"
A čert řekl: "Tak to má být." A člověk utrpěl srdeční infarkt.

= Bůh si povzdychl a stvořil čtyřnásobný bypas.

= A Satan vynalezl státní zdravotní pojištění….

@zareaguj


Diskusia k téme

arasidka
Honestka, veľké ďakujem, pobavila som sa a ak nemáš nič proti tomu, kopírujem a pošlem ďalej.
honestka
kludne arasidka, potes dalsich ktori hresia rovnako ako my tymi hyrivymi dobrotami
babav
@honestka ,este ze sa "hriesnici "mame na koho vyhovoriť :-)
Pekne !Posielam ďalej.....
kuchticka
@honestka - ake priliehave k dnesnej gastronomickej krize!
A veru sa to dobre na na nasu Varechu hodi. Som rada ze si to sem dala.
honestka
dakujem, som rada, ze nie sme v zastupe sami;
prislo mi to troska smiesne, pretoze kde sa cituje: ..."Zkuste můj čerstvý okurkový salát..." ako vidno prave sme vcera sme mali podobny:


anina6
honestka dobre čítanie a samozrejme aj poučné, ale najkrajší je ten šalátik. robievam aj ja podobný a tiež ho jeme s hriankami.
hubata
Takýto šalátik ja len v sezóne papkám. Mimo sezóny je to hyperbordelové fuj!
radost
@honestka
vdaka za krásne ranné čítanie...jing a jang...Boh a Satan..dobro a zlo v nás...veľmi vtipne vystihnuté...želám dobrý deň všetkým...:-)
janealli
Perfektné čítanie, ďakujem! Myslím si, že veľa z nás podlieha zvádzaniu Satana.
havino
perfektné, pousmiala som sa na pokušeniach stvorené Satananom, je to tak ...akí by sme boli štíhlučkí, zdraví, nebyť jeho výmyslom. Mňa pokúša a navádza len na sladkosti a ich pečenie, Satan jeden.
garanco
Pekný príbeh, ako vystrihnutý z "Noci s Andersenom".
A ako hovorievali starší (ako som ja) "čert nikdy nespí", mali by sme byť aspoň trochu bdelí...
jerica
@honestka čo budú mať generácie po nás,keď to satan zariadi,možno aj čertové kopyto, aj rohy im začnú rásť , čo potom budú robiť poisťovne :-)
kuchticka
@jerica , ty vtipalek :-)). Budem sa snazit aby mi nenarastli aspon moc velke, abych sa mohla frysko obracat.
@honestka , takyto salatik jem kazdy den asi o tretej odpoludnia, pred hlavnym jedlom (o 4. hod.PM), ale bez tej topinky i ked je velmi lakava.
honestka
@hubata : cakas ze budem oponovat, rezignovat, ci uznat ze v zime su konzervy predsa len lepsie? komu=co pokial k nam pride znova trh.
@kuchticka aj u nas to predsa len leti radsej takto++
@Jerica mila, vsetko co spominas uz v podstate mnoho ludi ma teraz hlavne ta vyssia vrstva takze to dalsie generacne dedicstvo bude bohate bez pochyb :) o strave ani nehovorim, ved uz teraz je zvacsa len umela.
A raz /ak/ ked sa zdokonali mozno aj ta"deconstructed food" na uplne vizualnu tak mozno vtedy uz vsetci prejdeme stastne na nejaku podobnu hollogramu, ktoru mozno vylepsia este tak, ze bude podavana v pirulkach.
Caka nas vela zmien a preto si zatial doprajeme co mozeme pokial sa da a na co sme zvyknuti, aj ked je to pre nase tela "diabolske".
Ved na nieco zomriet aj tak musime.
Dakujem za vsetky komenty.
honestka
@lenushat , pravda.
niekedy sa musime cudovat takym jednoduchym veciam. cim dalej je svet komplikovanejsi, hoci by mal byt jednoduchsi kedze je tolko movych vymozenosti.