Peknú nedeľu priatelia, chcel by som sa so skúsenejšími poradiť :
1. Často varím s fazuľou, ale je dosť nepraktické namáčať a variť 80
gramov, navyše cez týždeň na to ani nemám čas ... preto zvyčajne
používam konzervovanú. Od starej mamy som však dostal suchú, a
čítal som, že sa dá naraz uvariť väčšie množstvo a zamraziť. Ako to
robíte vy, aké s tým máte skúsenosti ? Ako sa potom rozmrazuje -
ako mrazená zelenina, vo vode či na panvici ? :))
2. V poslednej dobe mali vo viacerých obchodoch zlacnený
parmezán, grana padano alebo džiugas a ja som si chcel kúpiť väčší,
okolo 200 gramový kus a mamka ma odbila, že ho nezjem a pokazí
sa. Ja som tvrdil, že zrejúci syr by mal pár týždňov, možno i
mesiacov v chladničke vydržať, či nie ? Ako skladujete viac
parmezánu vy, ako dlho v chladničke vydrží ?
Ďakujem vopred za vaše - ako vždy - cenné rady :)) A dobrú chuť k
nedeľnému obedu prajem ;)
A čo sa týka parmezánu, ale aj grana padano netuším ako dlho vydrží, ale ja ho mám v chladničke bežne aj viac ako mesiac.
Kedze byvam na dedine kde take "drahe" syry v predajni nie su , tak si vzdy kupujem aj vacsie kusy. Vydrzia v dobrej , cistej chladnicke prakticky aj niekolko mesiacov .Ak ich rozbalim / kupujem tie vo vakuovom baleni/tak ich drzim i v papierovych obaloch aby velmi neobschli . Obcas zabudnem na tie mensie kusky a objavim ich ked uz so poobschyname , tie namocim na chvilku do mlieka a pouzivam na zapekanie ci do lazani
fauzulu neviem, ale nevidim problem v mrazeni, rovnako ako v pripadnom zavareni domacej, aj ked to je zbytocna piplacka.