Patizón


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú patizón:

«1 2 3 »
Celozrnný pizza-koláč s karfiolom a patizónom Celozrnný pizza-koláč s karfiolom a patizónom Vaše

Dáme variť karfiol. Medzitým si pripravíme jednoduché cesto a to zmiešaním všetkých ingrediencií ( múka, olej, soľ kmín ). Do zmesi pridávame vodu kým cesto nieje akurát. Malo by sa pekne odlepovať od krajov. Potrieme si pekáč olejom a cesto jednoducho prstami poroztláčame aby bolo okrúhle. Všetky ostatné suroviny ukladáme asi 3 cm od okraja, aby som potom dal dvihnúť. Na cesto dáme najprv kečup, posypeme bazalkou na ktorú naukladáme nakrájané cherry paradajky. ( preto som zvolila cherry lebo sú kyslejšie ako obyčajné ). Ďalej ukladáme karfiol, patizón, šampiňóny. Zahneme okraje. Posypeme slnečnicvými semiačkami, osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry.

Prírodný morčací rezeň a plnený patizón – podarený reparát (fotorecept) Prírodný morčací rezeň a plnený patizón – podarený reparát (fotorecept) Vaše

Pred mesiacom som pridal prácu na prírodný morčací rezeň v ktorej som sa úprimne priznal, že sa mi nevydaril. Ocenili ste moju úprimnosť, poradili akých chýb sa vyvarovať a pomohlo to. Tento krát sa dielo vydarilo a som spokojný. Reparát splnil moje očakávania a potešil nie len mojich spolu stolovníkov ale aj mňa. Samozrejme pridám aj klip a plním svoj sľub a prianie ktoré odznelo v komentároch.

Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom Vaše

Kto má rád pohánku, určite si pochutí. Recept som našla na stránke Delikatesy.

Uhorky nakladané so zeleninou do súdka Uhorky nakladané so zeleninou do súdka Vaše

Pridať tento recept ma inšpiroval Rain333. V lete nakladám jednu várku uhoriek so zeleninou do súdka, ktoré mi vydržia najviac tak do vianoc. Nefotil som pri ich nakladaní, tak len ten môj recept iba ako iná varianta a inšpirácia pre ostatných. Nakladám do 15 lit. hlineného súdka na kapustu. Zeleninu dávam čo najčerstvejšiu a je vhodným doplnkom na prizdobenie taniera pri podávaní rôznych jedál mís.

Plnený pečený patizón (fotorecept) Plnený pečený patizón (fotorecept) Vaše

Záhradky sa pomaly začínajú plniť dobrotami - uhorka, paradajka, paprika, cuketa, patizón a samozrejme nezabudnime ani na bylinky. Nie som žiadna skúsená záhradníčka, nebudem sa chváliť svojou úrodou. Žltučké, mladučké a chutnučké patizóny som dostala od kamarátky...a boli naozaj skvelé. Viem, že je tu mnoho podobných receptov, ale chcem sa podeliť aj o tento....dnes bol na obed.

Plnený patizón (fotorecept) Plnený patizón (fotorecept) Vaše

Plnený a zapekaný patizón čerstvou zeleninkou a syrom.

Nadstavovaná kyslá kapusta s klobásou Nadstavovaná kyslá kapusta s klobásou Vaše

Mala som v pláne variť segedínsky guláš, no "človek mieni - obchodník mení" a tak som kúpila namiesto bravčového ktoré nemali klobásu. Doma keď som otvorila špajzku na balkóne, sa na mňa usmiala trocha kyslej kapusty s patizónom a obed som mala teoreticky nachystaný.

Placky z patizónu, brokolice a syra Placky z patizónu, brokolice a syra Vaše

Dnes som chcela robiť patizón so syrom, no z nepochopiteľného dôvodu mám okrem chutných patizónov aj horké ako blen a tak som musela vymyslieť niečo iné. Na placky som použila len jeden malý patizónčik a nohu z brokolice.

Pekáč plný prekvapení Pekáč plný prekvapení Vaše

Tento recept robievam často a vždy je iný, podľa sezónnej zeleniny. Námet je od Jitky z Těšetíc.

Pečený patizón plnený bulgurom Pečený patizón plnený bulgurom Vaše

Je sezóna tekvíc, medzi ktoré spadajú aj cukety a patizóny. Práve patizón je z tejto trojice najmenej známy, preto som sa odhodlal ho vyskúšať a spojiť s ďalšou veľkou neznámou - bulgurom. Dnes v ľahko indickom, bádateľskom štýle :)

Plnený patizón s pohánkou Plnený patizón s pohánkou Vaše

Patizón je úžasná zelenina ktorá sa nemusí iba vyprážať :)

Zapekaný patizón Zapekaný patizón Vaše

Ide o veľmi jednoduchý recept. Nachystáme si patizón, vajíčka, mlieko, olej, soľ a korenie. Patizón si očistíme, vyrežeme jadierka a nakrájame na plátky alebo prúžky. Do pekáčika dáme trochu oleja a poukladáme si patizónikové kúsky na plech. Na pár minút dáme do rúry piecť z oboch strán na 200 stupňov. V tomto čase si rozšľaháme jedno/dve/tri vajíčka(podľa chuti a možností), prilejeme mlieko a dochutíme. Potom to už len vylejeme na patizón a necháme zapiecť. Ako prílohu odporúčam zemiakovú kašu.

Cestoviny s cesnakom, šalotkou, patizónom a paradajkami (fotorecept) Cestoviny s cesnakom, šalotkou, patizónom a paradajkami (fotorecept) Vaše

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Cesnak a šalotku očistíme a nakrájame na kocky.

Recept bez obrázku Zapekaný patizón Oravienka Vaše

Tento patizón s hlivou a ďalšou zeleninou som "vykoumala" priamo v Zázrivej, nádhernom našom oravskom sídle a mocne inšpiratívnom aj pre kulinárstvo. Ak máte v drevenici po ruke klasický sporheľt, s dobrým ťahom a silno rozžeravený voňavým, praskajúcim drevom, tak neodoláte.....Musíte mu niečo "ponúknuť" na spoločnú kreatívnu kulinársku tvorbu. Dodá arómu a chuť prchavých živicových a miazgových molekúl dreva. To žiaden iný sort ohrevu ponúknuť nevie. Navyše je aj najzdravší, telu najbližší.

UFO (fotorecept) UFO (fotorecept) Vaše

alebo - neindetifikovaný famózny objekt... :-) Toto je spomienka na koniec leta.

«1 2 3 »


Aktuálne súťaže

Súťaž na marec o najlepšie sladké aj nesladké jedlá
Pridajte sa do súťaže o najlepší recept aj v marci. Hľadáme najobľúbenejšie recepty v 2 kategóriách: Najlepšie koláče, torty a iné sladkosti a Najlepšie jedlá bez cukru (jedlá, ktoré nechutia sladko).

Súťaž na marec o najlepší nápad, návod či fotopostup
Aj v marci pokračujeme v súťaži o najlepší tvorivý nápad do bytu, domu či záhrady.

TOP 15 - Najlepšie nápady mesiaca január 2015
Pozrite si rebríček nápadov, ktoré sa vám najviac páčili v mesiaci január 2015.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca január 2015
Pozrite si TOP 15 sladkých a TOP 15 nesladkých receptov, ktoré sa vám najviac páčili v prvý mesiac nového roku.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Február
Marec 2015
12 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

TOP recepty
Magazín

Viktor Švec: Ponúkame tradičné francúzske recepty v modernom šate
O tom, že aj v Bratislave môžete zažiť nefalšovaný francúzsky gastronomický zážitok, nás presvedčil mladý slovenský kuchár Viktor Švec.

Moravská svadba
Svadobné hostiny, to nikdy nebola moja „parketa“. Hádam s výnimkou detstva.

Čo jedli naši predkovia počas veľkého pôstu
Dni sa predlžujú, jar už klope na dvere. Včerajšou Popolcovou stredou sa pre kresťanov začal 40-dňový veľký pôst, ktorým sa pripravujú na najdôležitejší sviatok roka Veľkú noc. Prečítajte si o pôstnych ľudových zvykoch, niektoré z nich sa u nás zachovali dodnes.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 10/2015: Strukoviny Strukoviny
Časopis Varecha v piatok 6. marca v denníku Pravda.


TOPlist