Patizón


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty, ktoré obsahujú patizón:

«1 2 3 »
Plnený patizón Plnený patizón Vaše

Recept som pripravovala ešte neskoro na jeseň a bol to posledný patizón z našej záhradky. Myslím, že sa však hodí aj teraz po sviatkoch, trošku na odľahčenie. Nahradiť sa dá aj cuketou, alebo nejakou inou zeleninou.

Kuracia sviečková s patizónovou omáčkou a karlovarským knedlíkom Kuracia sviečková s patizónovou omáčkou a karlovarským knedlíkom Vaše

Klasická sviečková z hovädzieho mäsa je populárne jedlo, ktoré sa podáva so zeleninovou smotanovou omáčkou a bielymi knedľami. Dnes je tento chutný recept pripravený z našej úrody patizónov s mliekom spolu s karlovarskými knedlíkmi. Namiesto hovädziny sme použili plátky z kuracích pŕs. Takéto jedlo môže ponúknuť aj farebnú príchuť záhrady. Viac na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/09/chicken-steak-with-patty-pan- squash-and.html

Patizón ako guláš, rezeň a paprikáš do 30 minút (fotorecept) Patizón ako guláš, rezeň a paprikáš do 30 minút (fotorecept) Vaše

Mám 3 mladé patizóny,ostatné som rozdala.Veď aj tak budem mať obed na 3 - 5 dní,ale výhodou je,že obed je raz-dva. Mäsožravci nech nečítajú,ale dnešný guláš je pre mňa ozaj chutný.Zajtra pridám rezeň a neskôr paprikáš,veď sa nedá všetko naraz :-)

Patizónový aromatický koláč Patizónový aromatický koláč Vaše

Tento koláč sa pripravuje podobne ako tekvicový koláč, len tekvica je nahradená patizónom odtrhnutým priamo v našej záhrade. Pre tých, ktorí dávajú prednosť fitnes štýlu, plnotučné mlieko s gréckym jogurtom bez tuku nahradilo smotanu v klasickom recepte. Koláč je ľahký, mierne sladký, ochutený aromatickým korením. Viac detailov a patizónových receptov pozri na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/09/aromatic-pattypan-squash-pie- patizonovy.html

Zapečený patizón s tuniakom Zapečený patizón s tuniakom Vaše

Dno zapekacej misy potrieme olejom. Patizón očistíme, zbavíme jadier, a nakrájame na plátky. Patizón poukladáme tesne vedľa seba na dno misy.

Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) Patizón zapečený s mäsom (fotorecept) Vaše

Ráno som bola poliať záhradu a usmieval sa na mňa patizón.No,neber ho.....hneď som videla plnený mäsom,tak ho ponúkam tomu,kto má rád.Je ľahko stráviteľný,má vysoký obsah vlákniny,prečisťuje črevá a pomáha pri ťažkostiach s pankreasom,obsahuje vitamíny A,B,E,aj minerálne látky.Len koža je ťažšie stráviteľná,kto má tráviace problémy,nech nekonzumuje,hoci je mäkká.

Celozrnný pizza-koláč s karfiolom a patizónom Celozrnný pizza-koláč s karfiolom a patizónom Vaše

Dáme variť karfiol. Medzitým si pripravíme jednoduché cesto a to zmiešaním všetkých ingrediencií ( múka, olej, soľ kmín ). Do zmesi pridávame vodu kým cesto nieje akurát. Malo by sa pekne odlepovať od krajov. Potrieme si pekáč olejom a cesto jednoducho prstami poroztláčame aby bolo okrúhle. Všetky ostatné suroviny ukladáme asi 3 cm od okraja, aby som potom dal dvihnúť. Na cesto dáme najprv kečup, posypeme bazalkou na ktorú naukladáme nakrájané cherry paradajky. ( preto som zvolila cherry lebo sú kyslejšie ako obyčajné ). Ďalej ukladáme karfiol, patizón, šampiňóny. Zahneme okraje. Posypeme slnečnicvými semiačkami, osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry.

Prírodný morčací rezeň a plnený patizón – podarený reparát (fotorecept) Prírodný morčací rezeň a plnený patizón – podarený reparát (fotorecept) Vaše

Pred mesiacom som pridal prácu na prírodný morčací rezeň v ktorej som sa úprimne priznal, že sa mi nevydaril. Ocenili ste moju úprimnosť, poradili akých chýb sa vyvarovať a pomohlo to. Tento krát sa dielo vydarilo a som spokojný. Reparát splnil moje očakávania a potešil nie len mojich spolu stolovníkov ale aj mňa. Samozrejme pridám aj klip a plním svoj sľub a prianie ktoré odznelo v komentároch.

Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom Vaše

Kto má rád pohánku, určite si pochutí. Recept som našla na stránke Delikatesy.

Uhorky nakladané so zeleninou do súdka Uhorky nakladané so zeleninou do súdka Vaše

Pridať tento recept ma inšpiroval Rain333. V lete nakladám jednu várku uhoriek so zeleninou do súdka, ktoré mi vydržia najviac tak do vianoc. Nefotil som pri ich nakladaní, tak len ten môj recept iba ako iná varianta a inšpirácia pre ostatných. Nakladám do 15 lit. hlineného súdka na kapustu. Zeleninu dávam čo najčerstvejšiu a je vhodným doplnkom na prizdobenie taniera pri podávaní rôznych jedál mís.

Plnený pečený patizón (fotorecept) Plnený pečený patizón (fotorecept) Vaše

Záhradky sa pomaly začínajú plniť dobrotami - uhorka, paradajka, paprika, cuketa, patizón a samozrejme nezabudnime ani na bylinky. Nie som žiadna skúsená záhradníčka, nebudem sa chváliť svojou úrodou. Žltučké, mladučké a chutnučké patizóny som dostala od kamarátky...a boli naozaj skvelé. Viem, že je tu mnoho podobných receptov, ale chcem sa podeliť aj o tento....dnes bol na obed.

Plnený patizón (fotorecept) Plnený patizón (fotorecept) Vaše

Plnený a zapekaný patizón čerstvou zeleninkou a syrom.

Nadstavovaná kyslá kapusta s klobásou Nadstavovaná kyslá kapusta s klobásou Vaše

Mala som v pláne variť segedínsky guláš, no "človek mieni - obchodník mení" a tak som kúpila namiesto bravčového ktoré nemali klobásu. Doma keď som otvorila špajzku na balkóne, sa na mňa usmiala trocha kyslej kapusty s patizónom a obed som mala teoreticky nachystaný.

Placky z patizónu, brokolice a syra Placky z patizónu, brokolice a syra Vaše

Dnes som chcela robiť patizón so syrom, no z nepochopiteľného dôvodu mám okrem chutných patizónov aj horké ako blen a tak som musela vymyslieť niečo iné. Na placky som použila len jeden malý patizónčik a nohu z brokolice.

«1 2 3 »


Magazín

Hrnčekové koláče: V jednoduchosti je krása (a chuť)
Dnes nevážime na gramy, ale meriame na hrnčeky. Vyberte si z 10 receptov na rýchle koláče pre začiatočníkov i pokročilých.

Varecha v akcii
Vedia redaktorky variť? Upečú zdravý cheesecake? Zvládnu uvariť quinou tak, aby nebola horká? Čítajte ďalej a dozviete sa.

Pesto nemusí byť len bazalkové: Pripravte si 10 druhov zeleného pesta
Pesto pochádza z oblasti talianskeho Janova a v preklade znamená "drviť", pretože jeho jemná chuť vzniká drvením ingrediencií v mažiari.. Najčastejšie sa s ním stretnete ako s omáčkou na cestoviny, ale vynikajúce je aj na hrianky, k zelenine i k mäsu. Pripravte si dnes s nami jarné pesto.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Marec
Apríl 2016
123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 30

TOP recepty
Aktuálne súťaže Varechy

Radosť variť v Poluse s blogerkou Zuzanou Frešo – varte a vyhrajte!
Takáto súťaž tu ešte nebola! Od 13. apríla 2016 štartujeme na Varecha.sk novú pravidelnú súťaž Varíme s Varechou.

VÝSLEDKY SÚŤAŽE: Veľkonočná súťaž s Herou
Naša veľkonočná súťaž pozná svojich víťazov. Pozrite sa, aké cupcakes pripravili naši Varecháči a na ktoré sa usmialo šťastie a vyhrali.

Najlepšie nápady mesiaca marec 2016
Pozrite si rebríček nápadov mesiaca marec 2016 podľa obľúbenosti u našich užívateľov. Tieto i mnohé ďalšie nájdete na Napady.Pravda.sk.

TOP 30 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2016
Pozrite sa, aké sladké a sláné dobroty si najviac získali vašu priazeň.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2016: Sviatočná hydina Sviatočná hydina
Časopis Varecha v piatok 29. apríla v denníku Pravda.


TOPlist