Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom

danda3 - fotkadanda3, 13. augusta 2014
Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom
Foto: danda3

Kto má rád pohánku, určite si pochutí. Recept som našla na stránke Delikatesy.

6
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
1 ks
2 ks
5 PL (alebo tapioka)
2 PL
3 strúčiky
PATIZÓNOVÝ PRÍVAROK:
2 ks
1 ks
 (alebo citrónová šťava)




Postup

  1. 1

    Pohánku prepláchneme na sitku. Do hrnca dáme variť 500 ml vody, keď zovrie pridáme soľ a pohánku, varíme 1 minútu, potom odstavíme a zabalíme do uteráka a necháme dôjsť. Prvýkrát som ju robila z polovičnej dávky, ale včera už z celej, pretože bolo málo...☺

    Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom  - obrázok 1
  2. 2

    K pohánke pridáme vajcia, soľ, olej, vňaťku, majorán (zabudla som), strúhanku alebo tapiokový škrob a cesnak.

    Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom  - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec vmiešame na jemno postrúhané tofu. Ak sa zmes rozpadá, treba pridať ešte jedno vajce.

    Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom  - obrázok 3
  4. 4

    V pôvodnom recepte sa mala masa zabaliť do alobolu a tak piecť, ja som si to zjednodušila a dala som ju do takejto formy, môže byť aj malý pekáčik. Na fotke polovičná dávka.

    Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom  - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme pri 180°C cca 15 - 20 minút, kým povrch nezhnedne.

    Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom  - obrázok 5
  6. 6

    Tu je už celá dávka.

    Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom  - obrázok 6
  7. 7

    Ja som si k tomu urobila patizónové "zelí", chcela som ho urobiť z cukiny, ale našla som dva zabudnuté patizóny a bola som prekvapená, aké výborné to bolo. Dnes som bola na trhu a kúpila ďalšie, pretože príloha sa minula.☺Cibuľu nakrájame a dáme smažiť na olej. Ošúpané a vydlabané patizóny nahrubo nastrúhame. Pridáme k cibuli a za stáleho miešania restujeme. Dáme soľ a rascu, podlejeme troškou vriacej vody a chvíľku (ozaj chvíľku) necháme dusiť.

    Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom  - obrázok 7
  8. 8

    Nezahusťovala som ničím, nechala som prívrok trošku vydusiť, aby nebol vodový a dochutila som podľa chuti ešte soľou a umeoctom. Každý podľa svojej chuti, kto má rád, dá cukor, ocot a podobne. Prívarok som mala hotový za 15 minút.

    Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom  - obrázok 8
  9. 9

    Dobrú chuť!

    Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom  - obrázok 9

Diskusia k receptu

radulienka
Kašu nemusím, ale toto sa mi veľmo páči, musím vyskúšať, vďaka za recept...
medovnicek
už aj som recept posunula synovi, ktorý teraz "fičí" na takejto strave:)
danda3
Ďakujem vám za pozitívne reakcie♥, je to fakt výborné, kto vyskúša, neobanuje.
bozulka
Pohanku mám rada a robila som ju na všelijaké spôsoby,tento sa mi páči a tiež tá forma,budem ju musieť vydolovať zo špajze.Prívarky som robievala z cukíny alebo patizóna,viac mi chutili ako z tekvice.Do prívarku nedávaš kôpor?
danda3
@bozulka Do prívarku som nedala kôpor, lebo som nedala ani smotanu či mlieko, urobila som ho na spôsob kapusty, ale je oveľa stráviteľnejší, teda aspoň pre mňa. Ďakujem.♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia