Plnený patizón

skatulka - fotkaskatulka, 10. januára 2016
Plnený patizón
Foto: skatulka

Recept som pripravovala ešte neskoro na jeseň a bol to posledný patizón z našej záhradky. Myslím, že sa však hodí aj teraz po sviatkoch, Zobraziť celý popisRecept som pripravovala ešte neskoro na jeseň a bol to posledný patizón z našej záhradky. Myslím, že sa však hodí aj teraz po sviatkoch, trošku na odľahčenie. Nahradiť sa dá aj cuketou, alebo nejakou inou zeleninou.

2
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Mladý patizón nakrojíme a vydlabeme vnútro. Ja som patizón potom dala nachvíľu predpiecť do rúry, aby zmäkol.

  2. 2

    Zmes si pripravíme tak, že na kvapke oleja orestujeme cibuľku, pridáme nakrájané vnútro patizóna a pokrájané paradajky. Chvíľku podusíme a po miernom vychladnutí pridáme bryndzu.

  3. 3

    Zmesou naplníme predpečený patizón, posypeme syrom a necháme zapiecť. Pečieme na 200°C asi 25 minút.

    Plnený patizón - obrázok 3

Diskusia k receptu

cesminaz
Robievam cez leto,ked mame patizony v zahrade.Plnim aj zeleninovou aj mäsovou plnkou,je to vyborne jedlo :-)
danda3
To musí byť dobrota, cuketa je oproti patizónu vodovejšia, ja si počkám, keď bude na trhu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia