Tekvicové trio s píniovými orieškami

Tibor Samaranský
šéfkuchár reštaurácie Vinum Galéria Bozen v Pezinku, 31. augusta 2014
Tekvicové trio s píniovými orieškami
Foto: Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
10 minút
na 90 °C

Suroviny

100 g očistená
150 g
100 g
50 g
1 ks väčšia
50 g
30 g čerstvá




Postup

  1. 1

    Na panvici nasucho opečieme píniové oriešky dozlatista. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na zohriatom masle a pridáme na menšie kocky pokrájanú tekvicu. Premiešame, zalejeme asi 150 ml vody a privedieme do varu.

  2. 2

    Na približne rovnaké kocky pokrájame cuketu a patizón a pridáme do hrnca. Premiešame, ochutíme soľou a bielym korením a odstavíme. Nakoniec pridáme opražené píniové oriešky a čerstvo nasekanú pažítku a dôkladne premiešame.

  3. 3

    Zmes vložíme do pohárov, ktoré uzavrieme viečkami. Sterilizujeme 10 minút na pare na teplote 90°C.

Diskusia k receptu

alena45
neviem si dosť dobre predstaviť chuť a tým pádom aj to, k čomu by som to jedla, ale veľmi ma zaujalo, že to bude niečo úplne iné, keďže tam nie je ocot. Nezostáva iné, len vyskúšať.
1x ilusa
radulienka
Prima recept na zavarenie tekvice, ako príloha sa to určite dá jesť s mäsom alebo len tak so zemiakmi, pekný recept...
ilusa
mne sa to paci,ale nemam odvahu prva to vyskusat,dievcata napiste,ak ste to niektora vyskusala




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia