Nadstavovaná kyslá kapusta s klobásou

dvorka - fotkadvorka, 13. novembra 2013
Nadstavovaná kyslá kapusta s klobásou
Foto: dvorka

Mala som v pláne variť segedínsky guláš, no "človek mieni - obchodník mení" a tak som kúpila namiesto bravčového ktoré nemali klobásu. Doma keď Zobraziť celý popisMala som v pláne variť segedínsky guláš, no "človek mieni - obchodník mení" a tak som kúpila namiesto bravčového ktoré nemali klobásu. Doma keď som otvorila špajzku na balkóne, sa na mňa usmiala trocha kyslej kapusty s patizónom a obed som mala teoreticky nachystaný.

3
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks alebo tekvica
500 g
1 ks
 podľa chuti
poprípade:




Postup

  1. 1

    Na masti som si osmahla cibuľku do zlatova, pridala som v mixéri nasekaný patizón, ale môže byť aj tekvica alebo cuketa. Túto surovinu som použila na zväčšenie objemu vareného jedla. Premiešala som a chvíľu dusila.

    Nadstavovaná kyslá kapusta s klobásou  - obrázok 1
  2. 2

    V mixéri som posekala aj klobásu ktorú som si vopred pokrájala na niekoľko centimetrové kúsky a pridala som k dusiacej sa zmesi. Nechala som opiecť a následne som pridala kyslú kapustu aj s trochou šťavy. Ja som nesolila, pridala som len čierne korenie a mletú červenú sladkú papriku. Poriadne premiešala a dusila som pod pokličkou 15 minút.

    Nadstavovaná kyslá kapusta s klobásou  - obrázok 2
  3. 3

    Do smotany som pridala malú lyžičku hladkej múky a naliala do rajnice. Poriadne som premiešala a nechala ešte 5 minút povariť. Ako prílohu som dala len opečenú hrianku. Viem si toto rýchle jedlo predstaviť aj s trochou pohánky, no moji chlapi ju z nepochopiteľných dôvodov prenechávajú len mne. Tak dnes som ju oželela.

    Nadstavovaná kyslá kapusta s klobásou  - obrázok 3

Diskusia k receptu

boxik
Vyzerá to dobre a asi to aj chutí , len si mi pripomenula časy dávno minulé pretože tu u nás si neviem predstaviť , že by v obchode nemali bravčové mäso .
lubkabubka
Tento recept len potvrdzuje, že slovenská žena si vie poradiť v každej situácii. A využiť všetky suroviny (trebárs aj skombinovať kyslú kapustu s patizónom). Super!
salinka
To ti mohlo celkom dobre chutiť, no nie? My sme skrátka kúzelníčky:-)
salinka
A páči sa mi aj ten tvoj srdiečkový chlebík:-)
popoluska340
Mila Dvorka tvoja kapusta bola vyborna,dalasom 1 domacu pikantnu klobasku,a smotany len tak trochu,a bez muky,a vyborna bude u mna na stole casto.


1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia