Plnený patizón s pohánkou

veronkag - bez fotkyveronkag, 17. júla 2013
Plnený patizón s pohánkou
Foto: veronkag

Patizón je úžasná zelenina ktorá sa nemusí iba vyprážať :)

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks
1/2
3 lyžice
2 lyžice
50 g




Postup

  1. 1

    Z patizónu odkrojíme vrch a vydlabeme ho. Vydlabanú dužinu si pokrájame na kocky. Patizón posolíme a necháme postáť.

    Plnený patizón s pohánkou - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu dáme olivový olej a podusíme zeleninu. Každý si môže dať takú aká mu chutí. Pridáme dve tri lyžice kyslej smotany, pohánku lúpanú, syr, osolíme pridáme vegetu. Zmes dusíme cca 5-10 minút.

    Plnený patizón s pohánkou - obrázok 2
  3. 3

    Vydlabaný patizón nám zatiaľ pustil vodu, ktorú vylejeme a patizón naplníme zeleninovo pohánkovou zmesou. Prikryjeme vrchnáčikom z patizónu a zabalíme do alobalu. Dáme na pekáč a pečieme asi 45 minút.

    Plnený patizón s pohánkou - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninovo-pohánkovej zmesi bude samozrejme viac, môžete nou naplniť napríklad papriku ktorú tiež zabaľte do alobalu. Ale tú pečte tak cca 20 min. Ja som zvyšnú zmes dodusila na panvici a zjedli sme to len tak s chlebíkom :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia