Celé mladé jahňa z Červeného kameňa, očistené, voňavé, dokonca mašľou previazané. Prvý raz, čo som niečo také u nás videl. Síce to stálo 47€, ale raz za rok si to môžem dovoliť :-)
Pri nočnom porcovaní (celé ho piecť nebudem, hoci tak bolo pripravené) som prišiel na to, že varecha.pravda.sk/recepty/jahnacie-kotlety/5833-recept.ht...
">kotlety ako z novozélanských jahniat sa na Slovensku neurodia :-)
Nevadí, aj tak sa teším na veľkonočný víkend :-) Časť upečiem, časť podusím v nejakom pilafe, najlepšie kúsky ugrilujem... Z kostí a zvyškov som urobil vývar, do toho pilafu bude super.
Nikdy som ziadne jahnietko nepiekla, ale kedysi jedla u moje tety, ktora ziadnu Velku noc bez jahniatka nebola.
prisla som domov bez jahniatka ...:-(((
ale z Kauflandu by som kupila :-)
este ze to odlahcila moja mila kamaratka @jezibabka1 :-))))
naozaj som to nemyslela v zlom ...
jarcovi želám krásnu Veľkú noc a dobrú ruku pri pečení,grilování.
A celej vareche príjemnú prípravu na sviatky Jari,aby sa varenie,pečenie,smaženie ale hlavne počasie vydarilo !!!!!!!!!!!
len neviem, či to pomôže :-)
Aj tak je najlepšie marinované v osolenom mlieku celú noc, a okmínované, ocesnakované a orozmarínované....a pomaličky slabúčko a dlho pečené.....:))
Zemo - veru neraz sme jahňa zabíjali, ale bolo ticho...akurát, že tak smutno pozeralo, a jeho spoluovečky všetky do jednej pozerali za ním, keď ho chlapi viedli na povrázku...a ani nebékli...:( ťažko sa na to pozeralo, veru....
povodne som ho chcela urobit , nafotit a dat na Varechu ale ... matova omacka s opekanymi zemiakmi bez kotletky by vyzerala na fotke smiesne :-)))))))))
@milan2 , este som NIKDY nejedla drzky lebo ich tiez nemam rada !
ked ich varievala mama tak som utekala z domu k babke :-))))))
Netreba chodiť do Kauflandu .treba otvoriť oči a podporiť domácich .taliani mlaskaju na našej jahnacinke a my sme horší.z domáceho chovu 7 kg 35 eur bez mašle .
www.masodomov.sk/produkty/jahnacie-maso...