Príbeh – alebo – ako som vyrobil buchtičky Tumbarumba !

stefanm - fotkastefanm, 24. apríla 2012
Toto je príbeh o tom ako som upiekol fajné buchtičky a prečo som ich pomenoval „Tumbarumba“ !
Znudený a znechutený politickou situáciu v svojej rodnej krajine sa túlam po stránkach v PC . Zas a znova narážam na svoju obľúbenú „Varecha.sk“ a čítam pridané recepty , zážitky a diskusie . Snažím sa zachovať si „nadhľad“ a nekomentovať veci ktoré sa mi nepáčia . Ale na druhej strane si vrývam do pamäti veci ktoré ma oslovujú a zanechávajú vo mne brázdu túžby po tom aby som to vyskúšal alebo zažil hoci je to z opačnej strany zemegule .
Takto narážam na recept od @palokuchki “ Buchtičky s olivami a feta syrom (fotorecept) “ -  varecha.pravda.sk/recepty/buchticky-s-olivami-a-feta-syro...
. Kontrolujem chladničku a s potešením nachádzam náhrady za suroviny ktoré autorka v recepte doporučuje . Je rozhodnuté . Púšťam sa do akcie .
Cesto pripravujem v domácej pekárničke , feta syr nahrádzam posoleným tvarohom , cesnak nadrobno pokrajaným medvedím cesnakom a okrúhlu formu plechom na pečenie . A výsledok ? Neskutočná chuť buchtičiek ktoré som ponúkol návšteve k poháru vína a chválenie z každej strany . Ďakujem ti Nový Južný Wales , že si prichýlil našu krajanku a doprial jej vymýšľať také krásne a chutné jedla .
Pretože fotomontáž a drobné "fotovideá" sú môj koníček tak som sa trochu pohral a dovolil som si priateľsky "objať" autorku receptu a vám priblížiť miesto kde žije :)








@zareaguj


Diskusia k článku

janger
@stefanm , perfektne!!! Ake mile od teba. To sa Danka potesi, ked to uvidi :-). A fajn, ze sa ti buchticky Tumbarumba na slovensky sposob tak podarili :-).
palokuchki
@stefanm , u nas je uz utorok vecer. Unavena som si sadla k pocitacu, ze si oddychnem a popozeram co je nove na Vareche. No ty si ma dostal. Tak bol si v Tumbarumbe a ani si sa nezastavil? Ale nie, pobavila som sa. Tie zabery z Tumbarumby su naozaj skutocne. My sme tiez vdacni Australii ze nas prijala a pomahala nam v nasich zaciatkoch. V tom 1980tom roku to tu nebolo az tak tazko zacinat ako je teraz. Som velmi rada, ze buchticky chutili aj tebe aj navsteve. Som zvedava, s cim nas dalej prekvapis. Videla som ten film co si pripravil pre @elisticku. Koho si vyberies teraz?
marianne69
mileneeeee:-)veru ja som ich piekla uz druhy krat,su dokonale a s tym tvarohom tiez skvely napad...
bozulka
Na buchtičky som dostala aj ja chuť,hoci som sama dobrá buchtička...:-))) @stefanm , nebude z toho rozvod? V Prešove alebo V Tumbarumbe? Videom si potešil.
sovka62
To sa teda vydarilo, buchtičky i video. A vieš, že tá krajina sa na pohľad ani tak veľmi nelíši od Slovenska (až na tie zvieratá, naše lúky a pasienky sú už posiate len zelinou a nie zvieratami), takže nebyť toho obráteného roku, mohla by sa tam Danka cítiť ako doma na Slovensku.
babav
@stefanm ,keby si nebol znudeny a znechuteny, nemal by si cas na take pekne video a recept."Vsetko zle je na nieco dobre ".Vdaka Danielke ,ze ta inspirovala ;-)
jerica
@stefanm osvieženie na @vareche vždy poteší. Ty si jeden "šikulka" čo to vieš rozhýbať , ja som to už vzdala , PC mám na dožitie , dnes som chcela popridávať rcp. a invalid dokázal zamrznúť a nie a nie s tým pohnúť,tak som to veru vzdala,teraz , keď už treba ísť do hajan,invalid sa prebral , tak sa môžem vytešovať (neviem na akú dobu) z tvojho pekného príspevku,ale aj z receptov..
hannah22
si šikovný, príjemné a osviežujúce video, hudba aj receptík a ..... :))
hubata
To že je teraz Danka teraz hore nohami je dané nielen zemepisnou šírkou v ktorej žije, ale aj @stefanmom .....hehe.
kuchticka
@stefanm , i ty jeden sikovnik najsikovnejsi a nejnapaditejsi :-)) Velmi si ma potesil receptom, hudbe a vobec celym napadom. Vdaka taktiez @palokuchki za jej original recept, ktory som ani nemala kedy zatial citat. Ale uz idem na to.
cupcake
Stefan, este raz, nic nevzdavaj. Pozrela som video, je to krasne a veru uz aj idem aj ja pozriet ten recept. Pravdu povediac, velmi sa mi hodi, lebo idem na party ku kamaratom a tak mam dobry napad . Okrem Opiteho frantiskana donesiem aj tento apetizer....s vybornou prihodou, ako som sa k tomuto receptu dopracovala.



 



TOPlist