Prežívam obdobie, kedy si nemôžem dovoliť kupovať sladkosti a mať ich doma kedykoľvek v zásobe. A tak keď som dostala chuť na sladké, upiekla som si tzv. šálkový koláčik. Namiesto kyslého mlieka som použila trvanlivú smotanu, v ktorej som rozhabarkovala dve vajíčka, nastrúhala som jablká do cesta, pridala rumovú arómu. Polovicu cesta som vyliala na plech a do druhej vmiešala ešte čokoládový pudingový prášok. Spolu so škoricou a ostatnými voňavými príchuťami to už aj za surova vyzeralo veľmi lákavo. Horúca vysvietená rúra čakala na svoj „pokrm“.
Hrdá na svoje vymiešané mňaminy, ktoré už boli v rúre som sa otočila ku kuchynskej linke a vtedy mi padol do očí „prdopeč“ – a už som vedela, že je zle. Nedala som totiž do cesta prášok do pečiva a moje suroviny vyjdú nazmar. Nie až tak celkom, ale koláčik „nevyskočí“ podľa očakávania. Kuchyňa rozvoniavala, slinky sa mi zbiehali a „tešila“ som sa na žlto-hnedú gumovú hmotu. Spapať sa dá, ale prdopeč je prdopeč. A ako sa hovorí – chudobnému aj z hrnca vykypí.
sťažoval sa, že sa mu veľmi zle vyprážali, že sa trhali ako nikdy.
Keď som ich ochutnala, skoro som odpadla. Sladké ako med. Samozrejme, namiesto múky tam dal práškový cukor! Podľa neho
boli ale výýýborné.