Prdopeč

svetlana33 - fotkasvetlana33, 20. mája 2010

Prežívam obdobie, kedy si nemôžem dovoliť kupovať sladkosti a mať ich doma kedykoľvek v zásobe. A tak keď som dostala chuť na sladké, upiekla som si tzv. šálkový koláčik. Namiesto kyslého mlieka som použila trvanlivú smotanu, v ktorej som rozhabarkovala dve vajíčka, nastrúhala som jablká do cesta, pridala rumovú arómu. Polovicu cesta som vyliala na plech a do druhej vmiešala ešte čokoládový pudingový prášok. Spolu so škoricou a ostatnými voňavými príchuťami to už aj za surova vyzeralo veľmi lákavo. Horúca vysvietená rúra čakala na svoj „pokrm“.

Hrdá na svoje vymiešané mňaminy, ktoré už boli v rúre som sa otočila ku kuchynskej linke a vtedy mi padol do očí „prdopeč“ – a už som vedela, že je zle. Nedala som totiž do cesta prášok do pečiva a moje suroviny vyjdú nazmar. Nie až tak celkom, ale koláčik „nevyskočí“ podľa očakávania. Kuchyňa rozvoniavala, slinky sa mi zbiehali a „tešila“ som sa na žlto-hnedú gumovú hmotu. Spapať sa dá, ale prdopeč je prdopeč. A ako sa hovorí – chudobnému aj z hrnca vykypí.


@zareaguj


Diskusia k článku

evusik
Tak toto poznám, ja som raz piekla muffiny a nedala som do nich olej, už som ich mala vo forme v trúbe, čo teraz? no nič, upiekla som ich a opýtala sa muža ako mu chutia a on že dobré sú... tak som sa ani nepriznala :-)
svetlana33
to moja svokra raz robila "fašír" - a ako to už býva zabudla tam pridať cesnak. Samozrejme, že sa to dá spapkať aj bez toho a ani to niekto nespozná, že tam ten cesnak nie je. Dohodli sme sa, že to neprezradíme chlapom, keď prídu domov z práce. Ale čo sa nestalo? Len čo otvorili dvere do kuchyne, už to aj "vykecala". A keby ste videli potom tých chlapov, ako hľadali chybu na tej fašírke. Hoci bolá výýýýborná a fakt žiadnu nemala. No stálo jej to zato?
svetlana33
v rámci svojej profesie som sa dostala do jednej domácnosti. Pani domáca varila kyslú fazuľu. Všetko tam dala, zovrelo to naposledy, vypla sporák. O chvíľu išla nabrať manželovi obed a vtedy si uvedomila, že je to kyslá fazuľa - ale - bez fazule. Pridala tam nakoniec fialovú fazuľu z konzervy. Poriadne sme sa natom pobavii a spomenieme to vždy keď k nim idem a nech varí čokoľvek.
egreska
moj vrchol je hubova polievka bez hub...čo vam budem hovorit,zabudla som :-))
samanka
a jedli ste už Sacherovu tortu bez múky? Moja sestra piekla ju na Vianoce a až keď ju vybrala z rúry, zistila, že múka je ešte v miske!!!
zitar
Môj muž je absolútny antikuchár, ale čo vie pripraviť,, no vie, ako vie, to sú zemiakové placky - haruľu. Naposledy ale keď ich robil,
sťažoval sa, že sa mu veľmi zle vyprážali, že sa trhali ako nikdy.
Keď som ich ochutnala, skoro som odpadla. Sladké ako med. Samozrejme, namiesto múky tam dal práškový cukor! Podľa neho
boli ale výýýborné.



 



TOPlist