Pozvánka na romantické večery

danielas - bez fotkydanielas, 4. augusta 2013

Minulý rok som dávala na vedomie a opakujem sa opäť
Milí priatelia Varecháči, opäť tu máme obdobie Perzeíd -
meteorického roja, tiež známeho pod názvom "slzičky svätého
Vavrinca". Je to ideálny úkaz pre romantické letné sledovanie
oblohy. Od druhej polovice júla s vrcholom 12.-13. augusta
My si každý rok políhame na lehátka a zabalení do deky,alebo
spacáka sledujeme pohyb tam hore... aj keď tento rok to snáď
vydá aj "na ostro" :-)
Nech sa páči pridať. Pekné večery a veľa splnených prianí :)
@zareaguj


Diskusia k článku

babidka
Uz sa tesim :-) Tieto vecery s "padajucimi hviezdami" milujem . Odkedy byvame na dedine a nerusi nas mestsky svetelny smog , tak radi sedavame vecer v lete na zahrade a sledujeme vecernu oblohu. Sedime si na zahradnych lehatkach obklopeni nasimi psami a mackami ....a snivame . Spominame na minulost a planujeme buducnost . A este ked padaju hviezdy....hoci uz mame 60 rokov :-)
izabella929
Tiež obdivujem tento prekrásny úkaz..večer, keď všetko stíchne, sedím rada pod altánkom, obklopená mojimi krásnymi ružami a pozorujem letnú nočnú oblohu..Tento rok už iba toto je možné, lebo sú vysoké teploty a jedine večer sa dá vonku posedieť...teším sa na to veľmi.-)
marianne
:-) aj ja by som to mohla zocit....nikdy som si to neuvedomila,ze sa taketo nieco pekne deje...pockam si
alena45
ja sa chystám v tom období práve na dovolenku na dedinu, lenže my máme určite väčší roj komárov ako padajúcich hviezd. Ale keďže si naozaj mám čo želať v tento nepodarený pre mňa rok, vydržím !
ariela6
mne sa taketo niečo pekne stalo pred 35 rokmi ked sme s mojim chlapcom boli na prechadzke a samozrejme som si priala aby naša laska vydržala a splnilo sa vzali sme sa a sme spolu štastny takže aj teraz budem pozerat na slzičky svateho Vavrinca a a budem si len jedno priat ale to neprezradim aby sa mi to vyplnilo
sovka62
Alenka, stačí Biolit Plus, 3D efekt. Stačí postriekať steny, alebo nosné stĺpy altánku a máš 8 hodín pokoj. Nepreletí komár, osa, mucha.....
rea1
Perseidy - u nás sa im hovorí Kuriatka. pred pár rokmi, tiež som prežívala akýsi annus horibilis, depresie vládli svetom a mojím životom som si raz večer vytiahla lehátko na trávnik pred panelákom, tam som sa vyložila a s rukami pod hlavou som sledovala padajúce hviezdy a želala som si a želala a želala ... až kým sa o mňa nepotkol sused, venčiaci psov. keď sme sa dohodli, že áno, síce mi šibe ale v rámci medzí a na nebi padajú zvjozdočky, po skonštatovaní "a kua, fakt, to som nevidel aspoň 30 rokov" išiel domov zahodiť psy, dovliekol si rozťahovaciu stoličku a sedeli sme tam na trávniku medzi domami a potichu kvákali do troch do rána. asi som si želala v správnu chvíľu, lebo rok horibilis skončil a už sa nevrátil. :-)
samanka
@danielas dobre, že si pripomenula, vždy na to zabudnem, v meste je to ťažšie pozorovateľné, ale mám úžasný zážitok spred vyše 20-tich rokov...bola som na chate v Radvani nad Dunajom a tam v noci nesvietilo pouličné osvetlenie....neskutočné divadlo.....aj som sa najprv zľakla, čo sú to za blesky z čistej oblohy?....:-))))
amelie
@sovka , ďakujem za radu ako na tie lietajúce a štípajúce potvory. Z manželom pozorujeme augustovú nočnú oblohu už od študentských čias (ak nemusíme byť práve v Bratislave) a tento rok sa neodvážime ani nos vystrčiť do záhrady, sused polieva záhradu so šermiarskou maskou, ďalší so včelárskou, no, horor..
amelie
no, neviem, či ešte budem vidieť dosť hviezd na oblohe, keď nerozoznám písmenká na klávesnici rovno pod nosom:-( "S", nie "Z"



 



TOPlist