Moja druhá svadba

douglas - fotkadouglas, 17. októbra 2012
Udalosť, s ktorou sa chcem podeliť s vami, milí Varecháči, som nikdy nemyslela, že sa uskutoční. Každá normálna žena túži byť na jeden deň vo svojom živote krásnou nevestou. Mne sa toto podarilo 2X! Prvú-civilnú svadbu sme mali 21.10.2000 na radnici, úradne si povedali "ANO" a začali žiť bok po boku. Keď k nám Pán Ježiš prišiel poprve, tak pre neho nebolo u nás dostatok miesta. Čas však oddelí zrno od pliev a tak i nás naučil naslúchať večnosti od Toho~komu patríme. Dobrý Pastier sa našťastie nestará len o stádečko elitních ovečiek a tak nám prejavil svoju velikú milosť v udelení Sviatosti manželstva 4.10.2012 na Sviatok Sv.Františka z Assisi v kostole St.Giles. Aj keď to bola v poradí druhá - jej priorita v našich životoch je natoľko dôležitá, že prvé miesto jej už nič nevezme. Svadba je pre nás o to vzácnejšia, že ju celebroval náš priateľ Rev.Fr.Peter Debo, Ph.D., výkonný tajomník Ugandskej Biskupskej Konferencie, ktorý na Valentýna 2007 nás odmietol v kostole St.Anselm oddať zo slovami: "Ešte nie ste pripravení!" Vtedy som dala sľub, že nikto iný, než sám Fr.Peter, bude tým, ktorý nám udelí Sv.manželstva. A môj sľub, resp. viera v neho sa stala skutočnosťou.
Verím, že tí, ktorí nie sú církevne zosobášení a uvažujú o tom snáď zverejnenie mojej životnej udalosti pomôže v ich nerozhodnosti. Veď naša nerozhodnosť trvala 12 rokov.
Škoda, že sa nedá pripojiť svadobná fotografia, to šťastie je na nej veľmi dobre zachytené.
@zareaguj


Diskusia k článku

mamatata2
... naplnilo sa známe " Márne ľudské namáhania bez Božieho požehnania ", nech Vás ono sprevádza na spoločnej ceste životom, to Vám zo srdca prajem.
ancicka
Prajem Vám dlhý spoločný,požehnaný a lásky plný život.
fialka49
Aj ja vám prajem spoločne vydržať všetky búrky života a nedať sa zlomiť. Krásny spoločný život nech vám všetci závidia!
medulienka122
Takže si pred Pánom Bohom čerstvá mladomanželka - tak Vám obom prajem do manželstva veľa Božieho požehnania
douglas
Daj a bude ti dáno, praj a bude ti priano - Date et dabitur, vobis voluerit voluntatem. Táto formulka v mojom živote funguje.

Moje milé Varecháčky: @mamatata2 , @violetacamorova , @ancicka , @fialka49 - Z hĺbky našich srdcí vám mnohokrát ďakujeme za srdečné priania, ktoré hrejú aj cez PC.

A kto je Fr.Peter-narodil sa na severe Ugandy v chudých pomeroch, do 11 rokoch nevedel čítať ani písať, len počítať, pretože bol pásačkom kôz. Do školy nastúpil, až keď skončila občianska vojna. Učiteľ si všimol jeho výnimočnosti a začal ho podporovať v štúdiu. Zo začiatku chcel Fr.Peter študovať právo, aby mohol sociálne slabým pomáhať. Jeho učitelia videli jeho dar oslovovať ľudí, preto ho nasmerovali na cestu rímskokatolíckeho kňaza. V Ugande začal študovať teologickú fakultu a po zíkaní bakalára odišiel na magisterské a doktorantské štúdia do USA (tam sme sa zoznámili). Dnes je zpäť v Kampale. Jeho mesačná renta je cca 120 USD. Práve jeho viditeľná pokora, skromnosť a hlboká viera dokázala zmeniť aj nás.
palokuchki
Pozdravujem ta a zelam vam s manzelom vela krasnych a stastnych spolocnych rokov zivota. Nech vas Pan Boh pozehnava a ochranuje. Vasa radost musela byt naozaj velka, ked vas mohol zosobasit vas priatel, knaz, ktory tak vela pre vas znamena. @douglas , velmi sa mi paci, co mas napisane v profile.
douglas
Mnohokrát @medulienka122 ďakujem za srdečné prianie. Pred svadbou mi asi 90 ročný veľmi čiperný Dominikánsky mnich povedal - a moje požehnanie je i pre vašeho snúbenca a ja mu - ale on je môj manžel. Ten laskavý mnich pokračoval No,no teraz ste pred Bohom iba snúbenci.
douglas
Milá @palokuchki , za nádherné prianie veľmi pekne ďakujeme. Určite s Božím požehnaním ide všetko lepšie a nie je to len fráza. Fr.Peter mi na svadobnej hostine povedal - Preto som odmietol na Valentine Day 2007 požehnat vašemu manželstvu, pretože tvoje srdce bolo plné pýchy a tvoj muž vtedy ani sám neveril, že v niečo verí. A to s tými citrónami-niekde som to čítala a tak sa mi to zaľúbilo (krásny slovenský výraz, na ktorý som si práve vzpomenula), že denne si to pripomínam a snažím sa podľa toho fungovať. :).
janger
Mila @douglas , aj ja ti a tvojmu manzelovi zo srdca blahozelam, prajem stastny spolocny zivot. Je mile, ze si sa s nami podelila so svojou radostou.... Velmi rada by som videla aj svadobnu fotografiu. Ved ju posli redakcii, tam ti iste pomozu a fotku pridaju. Fr.Peter je taky, aky by mal byt kazdy knaz...pokorny, skromny, mudry...Najprv som sa trosku podivila, ze vas odmietol zosobasit v 2007-om, ale ty si to vysvetlila :-)....Este raz, vsetko dobre!
douglas
Milá @janger , mnohokrát ďakujeme za tvoje úprimné prianie zo srdca. Ja som trochu váhala so zverejnením príspevku ... ale snáď som niekoho tým oslovila, potešila alebo prijmela k zamysleniu sa... Fr.Peter je bezpochyby prirodzená autorita a má rešpekt ľudí. S tou fotografiou to zkúsim vymyslieť, ale určite ju na portál Varecha.sk dodám. :).
weron0605
no co ja viem, aj my sme mali najprv civilnu a potom cirkevnu svadbu, s rozdielom 6 mesiacov, asi sme sa uvedomili skor :)
jerica
@douglas ,viera v Neho je určite pre vás a váš spoločný život požehnaním, určite sa vám spoločne s Ním bude ľahšie prekonávať nástrahy a prekážky ktoré nám život nečakane prináša , želám vám obom , aby božia ruka vás a vašu vieru v spoločnú lásku ochraňovala .
Je pekné , že si sa zdôverila a opísala tvoju radosť s posvätením vášho pekného vzťahu.
douglas
Ahoj, @weron0605 - no holt, asi som menej uvedomelá :). Dnes som 100% rada, že som do toho po toľkých rokoch šla.
Milá @jerica , mnohokrát ďakujeme za napísanie týchto pravdivých slov a tvoje milé prianie. Táto udalosť nás oboch naplnila, obohatila a už teraz je to citeľné; ten vzťah je zvláštnym zpôsobom iný.

anina6
veľmi rada chodím na Varechu a čítam si zážitky a diskusie. Dnes ked som si prečítala o tvojej "druhej" svadbe, som si spomenula aj na svoju, ale tá bola už veru pred 32 rokmi. Tiež sme ju mali v kostolíku v dedinke, kde som vyrastala. Brali sme sa na Valentína, vtedy samozrejme ešte ten sviatok nebol uznávaný ako sviatok zamilovaných, ale my sme zamilovaní ešte stále. Tak ti prajem zo srdca,
aby ste boli aj vy stále zamilovaní, jeden druhého rešpektovali a samozrejme aj hojne božieho požehnania v celom vašom manželskom živote.
douglas
Milá @anina6 , veľmi pekne ďakujeme za srdečný komentár a prianie. So zamilovanosťou je to po konvalidácii...júúj, ešte lepšie a rešpekt a vzájomná dôvera sú "alfou" v manželstve.



 



TOPlist