priateľov pochádzajúcich z dolnej zeme(Vojvodina), dobre hovoriacich
slovensky. Lovili sme divé husi a jeden z nich ,Jožko Kopčok mi pri
príprave diviny z nich s vážnou tvárou hovorí: u nás sa na to používa taký
modrý kameň, ktorý sa položí na divinu. Ak je kameň už makký, bude už
mäkké aj maso. Z chuti som sa zasmial. Podotýkam, že maso som robil v
"pomalom hrnci"( slow cooker ) a bolo veľmi dobre udusené. Po
príchode domov som si hrniec objednal cez internet a radi ho používame.
Nič na tom nemení ani zaujímavé zistenie, že oproti internetovým dvom
tisíckam som ho v Tesku našiel za štyri stovky:-(. Prečo Vám to
rozprávam ? Iste si spomeniete na staré matere, ktoré hovadziu polievku
varili na kraji šporáka aj pol dňa. Takto uvarené mäso má úplne inú
konzistenciu a je neporovnateľne chutnejšie. Teda tí Kanaďania vlastne
neprišli s ničím novým. Vyskúšajte !
PS na klávesnici som nenašiel klávesu na prehlasované "a" ,odpustíte ?
Ked som tu zacinala a "ucila" mlade gazdinky ako si vybavit kuchynu medzi hlavne veci patrili kuchta, slow cooker, dobre noze /aspon 2/ a potom nekupovat cele supravy hrncov ale len take, ktore budu ozaj vyuzite. Ked som vsak vstupila do obchodov a videla to mnozstvo roznych ponuk a pristrojov, tak sa mi zakrutila hava a pochopila som, preco sa tu maldym nechcelo v tom case velmi varit.
Nastastie doby sa menia a mnohe dnesne mlade rodiny si naopak davaju velmi zalezat co do "akeho" hrnca a do ust daju.
Tvoj prispevok ma rozosmial.
Na druhej strane naše staré matere vedeli čo robia a asi každý z nás si pamätá varenie hovädzej polievky ktoré trvalo celé hodiny. Starká varila najlepšiu hovädziu polievku na svete asi preto si vážim všetko čo ma stihla naučiť v kuchyni.
www.mall.sk/pomale-hrnce/...
Takisto v nom robim aj bravcove rebierka v BBQ omacke... priam odpadavaju z kosti a rozplyvaju sa v ustach ;)