Keď duša bolí a chce sa plakať

arasidka - fotkaarasidka, 21. decembra 2013
Dnes od rána pulzujem po byte v zrýchlenom tempe - pripravujem veľkú izbu, mám svoje plány čo a ako, v duchu si to organizujem a za hodinku dve zistím, že aj ostatní dvaja moji chlapi to majú "zorganizované" a velia - :(
Tak som si povedala, dobre, mladý perie, vešia , vynáša donáša , jedlička už stojí v stojane. Starký bačuje na balkóne v zimnej skrini, klobásky, údené, zelenina, ovocie, všetko je už uskladnené, tak som si preorganizovala svoj program tak, že som si s maminou sadla do kresla v izbe a viažeme cukrovinky, medovníky a sušené krúžky pomarančov, jabĺk a grepov. A vedieme s mamou tichú debatu:
" Mami, nad čím dumáš?"
"Hm, rozmýšlam?"
"Veď vidím, a o čom?"
"Že kde bývam.... já si nevím spomenút adresu, any ulycu... any jak to u mna vypadá..."
Ach, bože, posledné tri dni sa s ňou dejú divné veci, ráno vstane vo svojom bytíku, nevie, kde sú hrnčeky, kde mlieko... všetko jej je cudzie, a má pocit , že je u cudzích ľudí.
Potom ma presviedča, že už vie kde býva...ale v očiach je len prázdnota.
Keď sa zvrtne reč na moje deti, či vnúčence, mama zase povie, viem kto je Vladko, ale neviem koho je to decko..."
Môj sobášený to chce obrátiť na srandu a pýta sa ma:" čuješ, babko, mama sa pýta, keho je tvoj syn..." Smejeme sa, aj ja, to je už po druhýkrát, keď nevedela zadeliť mojich potomkov ...
"Ty, já vím, že Erika je odtád a odtád, ale , budeš sa čudovat, já nevím keho je to dzecko...ona je tvoja, alebo keho ?"
Pozeráme sa jeden na druhého,myslíme si svoje. Toto tu už raz bolo, v osemdesiatych rokoch minulého storočia, keď moja babka, mamina mama mala také isté čudné otázky...
O pár dní tu budú Vianoce...
@zareaguj


Diskusia k článku

babidka
@arasidka , citim s tebou . Ked moja babka zacala starnut a mavala "cudne reci" - my deti sme to nechapali a obcas sme sa z toho smiali , obcas sme na babku hundrali ze sikanuje nasu mamku . Mamicka s vzdy ohradila s ty , ze " je to vasa babka a uvidite - ja budem mozno este horsia !" vzdy sme sa z toho smiali v presvedceni , ze horsie to uz nemoze byt . A bolo .Lebo mamicka sa staroby nedozila , umrela ako 52 rocna .Ach , ako rada by som bola keby bola aspon taka ako babka !!! Ty mas to stastie , ze si toho s mamickou prezila vela dobreho a veseleho a z toho cerpaj silu aj trpezlivost . A z coho sa da zasmiat - tak sa smejte ! Zvysok ber ako vratenie dlhu svojej mamicke za starostlivost . Neplac , nesmut . Povedz si , ze aspon doteraz ste sa vzdy smialy a teraz bude chvilu smutnejsie ....
Prajem ti pekne a kludne Vianoce .
arasidka
@babidka , ďakujem, ono je to tak čerstvé, zaskočila ma tým, že zrazu "nevie", nespomína si, alebo rozpráva veci, ako že toto som sama urobila... a pritom to vôbec tak nie je, lebo som to robila ja :))
Keď sme začali tento rok piecť oplátky , tak mi zrazu povedala:" Ančika, víš jak sem sa celý rok modlila, aby sem sa ešče dožila Vánoc a mohla ešče péct?" . Dopiekli sme, sama odložila formu, umyla riad, upratala kuchyňu a o pár dní to bola úplne iná osoba, zadumaná do seba, potichúčky sa čudujúca, akoby ten záväzok o pečení bol spečatený dohodou , či sľubom :" Keď mi to dopraješ, potom už môžem odísť..." Akoby stále niekoho čakala... Je to zvláštne, prežívam to už druhýkrát, prvýkrát s babičkou, teraz , takmer po tridsiatych rokoch s mamou. A vieš, nad čím dumám?
Aká budem, keď ešte budem , ja - za tridsať rokov ? :)
radost
..a čas rýchle letí..
viem..tiež...mama má 86..zatiaľ..
vysoký vek je veľmi pekné číslo v štatistike..ale len silní ľudia dokážu uniesť starnutie svojich milovaných..často sa duše chytá smútok..
práve preto musím denne hľadať radosť..všade..
hocaká malá radosť pomáha uniesť aj väčší smútok..
tak nech ju nachádzaš..@arasidka
kopretina
Poznám to u mého tatínka. Mne poznával, ale pořád sháněl mamku, která už byla dlouhá léta pryč. Maminka odešla v 67 náhle, moc to bolelo. Ale asi to bylo lepší pro ni, i když ne pro nás. Přeji klidné vánoční svátky a hodně porozumění a lásky pro tebe i pro maminku.
jerica
@arasidka , je to boľačka ktorá sa ťažko odstraňuje zo srdiečka, nebudem pridávať rady, viem, že si silná žena s hlavou hore a usporiadanými myšlienkami.
U nás mamina /82/ nám po dvoch narkózach krátko za sebou, mala výpadky, len nie z nepoznania, ale podozrievania, že sa niekto pohybuje po dome, a pritom zakaždým nám oznámila , že ich nechala na poschodí. Malo to potom rýchli spád, čo niekedy si v myšlienkach preberám, či som nemohla spraviť niečo viac, ale je to už, len a len v spomienkach, ktoré keď som sama, často preberám, hlavne keď sa pozriem na stoličku pri okne kde sedávala, bola ako anjelik, dobrák od kosti.
Prajem Tebe a rodine, Vianoce si užite, pohodu a aj keď dušičku to bolí, mať veľa strpenia, čo sa ti myslím darí.
Čo by som za to dala , aby sme boli spolu ako voľakedy, nuž ten čas letí, nezastaví sa, a aj keď si na kolená kľaknem, čas nezastavím, nezadržateľne sa vzďaluje , len čísla nám pripomínajú ako to vlastne je :-) Vianočné pesničky nám hrajú :-)...........
 slovensko.rtvs.sk/player/...
arasidka
@jerica , nemôžeš nič robiť, je to daň zo života. Žiadne Ginká, či životospráva nepomôže :( Teší ma to, že je inak "zdravá", chutí jej jesť, dobre spí aj za dvoch , nemá bolesti , iba občas zablúdi do slepej uličky a zatiaľ sa jej podarilo vždy z nej "nájsť únik".
viera1
@arasidka ,cez to všetko si myslím,že ak to nie je dehydratácia,diabetes atď.,navštív jej obv. lekára.Ten by vás mal poslať na neurológiu (príp. CT mozgu).Urob ešte pre ňu,čo je v tvojich silách (aby lekári určili diagnózu a príp. nastavili lieky).Želám vám všetkým mnoho síl a trpezlivosti.
kuchticka
Arasidka mila, ako s tebou sucitim ani nevies. Najviac mi je luto toho, ze som pri mojej mame nemohla byt ked prisly tie tazke chvile pre nu a jej rodinu. Vsetky jej tazkosti a problem som sa vzdy dozvedala ked sme prisli na navstevu. Zila u sveho syna (mojho brata, starsieho o 10 r0kov). Svagrina a ich deti nemali ziadnu trpezlivost zo starnucou zenou, najma ked mala uz tiez "vypadky" pameti. mala skutocne tazke posledne roky jej zivota a tato skutocnost ma stale trapi a mam vycitky, ze som nebola blizsie abych pomohla. boli sme uz za oceanom, nie sice z moho zelania, iba so udrzovala rodinu (moju) pohromade, ale I tak si to stale vycitam. Bud stastna, ze mas tu moznost byt s nou a pomoct jej v poslednych rokov jej zivota. Prajem ti silu, celej tvojej rodine pekne Vianoce a pohodu a lasku v kruhu svojej rodiny.
sovka62
Anička moja, presne viem, ako sa cítiš, tiež sme tým prešli. Mama bola múdra, vzdelaná, úspešná žena, tým horšie sa chápali otázky typu Evička, a kde som teraz? Mala vtedy o 10 rokov menej ako tvoja mamička a aj keď Bratislavu a Trnavu nedelí oceán, nebola som s ňou toľko, koľko by som bola chcela. Keď mi bolo najťažšie, spomínala som si na pekné spoločné zážitky a videla som ju takú aká bola, v plnej sile.
Uži si spoločné chvíle kým trvajú a teš sa, že ešte môžeš. Som presvedčená, že tvoja mamička pri všetkej zmätenosti vníma tvoju lásku, je ti za ňu vďačná a je šťastná.
denyany
Arašidka milá, rozplakala si ma. Ale to nie je výčitka. Pripomenula si mi moju babku pred piatimi rokmi. Ale ona už väčšinou len ležala, občas niekoho spoznala, nechcelo sa jej už ani rozprávať. A to ešte v jeseni potisla fúrik vrchovato naložený opadanými jablkami. Síce už vtedy mala výpadky, ale inak bola zdravá, silná, chutilo jej jesť. No potom to išlo rýchlo, allchaimer iparkinson nemali zľutovania a 20.januára to bude päť rokov, čo babka odišla. Často na ňu spomínam.
denyany
Prajem Ti veľa síl a trpezlivosti, to som ešte chcela pripísať, len som to nechtiac odklikla. A krásne Vianoce želám celej Tvojej rodine.
pusta
@ara šidka milá, hlboko s tebou cítim a viem ťa pochopiť. moja drahá mama posledné roky života bola u mňa, nie raz sa stalo, že veľa zabudla, niektoré veci si pamätala dobre, stále o nich hovorila a spomínala s úsmevom, ale často aj utekala tajne z bytu a vonku nevedela, kde je, nie raz ju priniesli späť z ulice úplne cudzí dobrí ľudia.
bola som vtedy z opatrovania, starania sa o všetko a o všetkých veľmi vyčerpaná.
čo by som dnes dala za to, keby som ju tu ešte mala, ešte aspoň jediný krát mohla objať, aspoň jedenkrát pohladiť a pobozkať a podakovať sa jej za všetku lásku a obetavosť...
je to úžasný dar od Pána Boha, môcť byť chvíľočku s milovanou mamou, tak nech sa deje, čo sa deje - ber to ako dar od Pána Boha, že vám dal ešte spoločne strávený čas, aj ked je to niekedy ťažké...
prajem ti veľa síl, vytrvalosti a lásky, šťastné spoločné Vianoce a dalšie roky a dni spolu :-)
tetuska
moje Vianoce sú momentálne najhoršími sviatkami, aké som zažila, ľúbim svoje deti a dala by som im všetko, ale niekedy robia vec, aké nemajú... kde som urobila chybu, túto otázku som si kládla už 1000x, ale už sa nad tým nezamýšľam, lebo ubližujem len sama sebe... stále plačem, plačem a plačem... dúfam, že sa to časom vyrieši... nič iné mi už neostáva... Vianoce sú krásne, ale tento rok sú pre mňa smutné...pri živote ma drží len práca... ešte nemáme ani stromček urobený... takže @ara šidla drž sa a ver, že nielen Ty prežívaš smutné chvíle...
mariamka
@tetuska smutno mi je ked citam takyto prispevok,, a ved sme rovesnicky o to viac mi je to divne,, preco smutis, mozno vtacatka vyleteli a maju svoj zivot, ale neverim ze zabudli na korene, ... ja mam mojich stale na krku, raz je to radost, raz zlost, ale aspon su pod kontrolou :) ak ta to trosku potesi, ja nemam nic navarene, napecene, aspon ze stromcek je na balkone a kapor caka v tescu, .. a co takto zbalit kufor, medovniky, a nasackovat sa k volakomu, k jednemu, druhemu, taka tradicia,, asi aj mna to caka.... pozri moju diskusiu  varecha.pravda.sk/diskusie/moja-oblubena-vianocna-piesen/...
hudba lieci ...
luss44
ako len smutno ostane na duši pri čítaní týchto riadkov... nás mama opustila veľmi skoro vo veku 56r., je to už 12 smutných rokov bez nej, najviac na ňu spomínam práve na Vianoce, pri pečení koláčov, keď chytím do rúk jej ošúchanú knižku s receptami, písanými jej písmom, vždy si poplačem... Ale človek s tým nič neurobí, taký je osud a život treba žiť ďalej pre ľudí, ktorí nám ostali a ktorí nás ľúbia a potrebujú. @ara šidka v dobrom Ti závidím toľké roky, čo si užívaš v prítomnosti mamy, čo by som ja za to dala. Verím že sa Tvojej maminke polepší, starí ľudia mávajú horšie ale aj lepšie obdobia, starala som sa o 84 ročnú pratetu, o zabúdaní a pletení si bežných vecí viem svoje... ale nebanujem ani jedného dňa prežitého s ňou. Viem že budeš mame oporou a zvládneš to, si silná žena, poznám Ťa /býv.robota/. @tetuska je mi ľúto, že takto smutno prežívaš Vianoce, deti by mali byť rodičom oporou a nie dôvodom na smútok... Všetko sa časom vyrieši, treba veriť a myslieť pozitívne. Prajem Vám všetkým krásne a pokojné Vianoce. Lenka
pusta
@tetuska , neplač, ty si nič nezavinila..vieš, deti nemôžu za svojich rodičov, ale častejšie práve rodičia nemôžu za svoje deti...
vieš, koľkokrát zo služobných dôvodov som nemohla stráviť vianoce s mojou rodinou a milovanými?
a bolo aj, že som bola sama. dnes už majú vlastné rodiny, tak vianoce trávim po svojom, s mojim priateľom ...a všetci sme spokojní, vždy vieme o sebe, zavoláme si a porozprávame sa.
nezúfaj, nepoznáš ich skutočné dôvody a mnoho ľudí z rôznych príčin musia zostať sami, nie si sama tak.
je to len o vnútornej sile jedinca, ako zmysluplne vyplniť aj tento čas.
a aj tebe prajem, aby si tieto sviatky prežila v pokoji.
izabella929
@arasidka..ve ľmi s tebou súcítim a je mi ľúto tvojho osudu...prosím, nech ti Pán Boh dá veľa síl, aby si tieto ťažkosti prekonala a vedela sa ponad ne preniesť...viem, že najlepšie to vie ako to bolí, len ten, čo v tom žije..dožila sa krásneho veku, teš sa z jej prítomnosti, aj keď je taká , aká je, ale vždy nebola taká a je to tvoja maminka...tak veľmi by som toto jedené slovo chcela vysloviť, ale už nemám komu..moja maminka odišla bez rozlúčky a veľmi skoro...veľmi ale veľmi mi chýba a cez Vianoce to cítim najviac..stále sa neviem s tým vyrovnať..u niekoho to trvá kratšie a i ného dlhšie, ale u mňa je to asi navždy..môcť tak jej všetko porozpávať, čo by som za to dala..Prejem Tebe aj Tvojej rodinke pokojné Vianoce.....
radost
@tetuska
želám sily prijať realitu..prijať svoje chyby a omyly..chyby a omyly druhých..a stále veriť-že-všetko zlé sa zmení v dobré..
želám ti tú silu..vieru..nádej..aj pokoj do duše..a radosť z každého dňa..totiž-každým dňom nám ich ostáva menej..
hore hlavu..čas-pomôže liečiť..a-majster život-vám pomôže vyriešiť váš dnešný bôľ..tebe i deťom..
usmej sa.."svet nemá slzy rád.."..:-)
amelie
@arasidka , objímaj mamu, dokiaľ ju máš, ja som svoju stratila, keď som ju najviac potrebovala, žiaľ, smrť bola pre ňu vykúpením. @tetuska , život má často nami neovplyvniteľné zákruty, ale nič netrvá večne: ani žiaľ a nešťastie.
manya
@arasidka podobným som si prešla aj ja, pohľad do očí, keď pamäť bola niekde inde, mám v sebe hlboko uložený, na Štedrý deň bude šesť rokov.
mojack
... som na konci komentárov. Oči plné slz, nevidím na písmenka, tažko na duši. Prajem Ti arašidka veľa síl.
arasidka
Som rada, že sme sa tu toľké zišli. Každá z nás má čosi hlboko v srdci uložené navždy. Vy, ktoré už len spomínate, už viete aké to je. I ja viem, ocko odišiel dávno, dávno, pred 37 rokmi, keď mala mama pätdesiat rokov.
Mama bola vždy plná humoru, ešte i dnes vie zažartovať, dokonca mi nedávno povedala, že keď pôjde za tatinom, veru, už ju nebude chcieť, lebo on je taký mladý, fešák a keď uvidí takú starú babu, ani sa k nej nebude chcieť priznať : )
Dnes bol dobrý deň, poobede som zarobila na štedrák a úmyselne som nachystala viacej cesta , že zapojím aj mamu, keď sa trošku prespí po obede. Cesto sa tislo z misy von, tak som ho premiesila, narezala na kúsky a mame som dala do ruky pohár s vajíčkom - mami, ty budeš natierať vajkom vrch štedráka. Keď už bolo nachystané , tak sa mama spýtala, čo budem robiť s tým ostatným cestom. Reku, babka, ideme robiť lúpačky. "Lúpačky, viem čo to je, ale neviem ako to vypadá..." Reku, dočkaj, spomenieš si. A už som mala cesto rozvaľkané, narezané na štvorce a urobila som prvý rožtek. A mama bola vo švungu, - daj sem, ja ich spravím. Mrkli sme s Al Rašidom na seba, že "zabralo", a akoby sme boli dohodnutí obaja, začal ma dzedko štengruvat, že veru či viem zo štyroch zapliesť vianočku. A tak sme sa medzi sebou dočahovali, až mama zaúradovala: "daj sem to cesto..." A začala vaľkať dlhé pásiky a nakoniec ich začala zapletať . Reku, babko, nebyť teba, tak sa tu budem handrkuvat ešče dlho. Rožteky a zapletanky mama natrela vajíčkom, posypala celým makom a .............. zhasla. Už nebolo čo robiť, chrbát bolel... Než sa zase vyspala ale hodinku-dve v izbičke, bolo všetko upečené. Zajtra ideme zarábať na Calty - najmenej tri. A bude pekne miesiť cesto aj ona , koľko vydrží.
Tak nám pekne prešiel celý deň, navečer sme hrali žolíky. Šlo to, ale po druhej hre vstala a išla znovu do postele.
A tak sledujem deň po dni jej chod, zvyky , a zisťujem, že fakt takému človeku chýba práca, pocit, že je potrebný pre niekoho. "Len keby tie nohy vládali viac...", ospravedlňuje sa po každé, keď si unavene sadne a o minútu spí. Ale všetci vieme, a vie to aj ona, že na vine nie sú nohy :(
Dievčatá, na ukončenie tejto témy chcem povedať iba toľko: Prajem Vám všetkým pekné sviatky, prežite ich podľa vlastnej chuti, po niekoľkodňovom maratóne nohy na stôl, pohodlnú podušku za hlavu a užííííííííívajme si tie úžasné rozprávky, filmy, vianočné koledy, zabudnime na to , čo bude po sviatkoch, všetko zvládneme... určite zvládneme, pretože pri toľkom šťastí, láske, zdravia a pohody, koľko nám prajú všetci okolo, to ani inak nemôže byť :))
arasidka
@luss44 , očúvaj, dzfča, vŕtaš mi furt v hlave, jak podebratá pata. PRIZNAJ BARVU!
@mojac , ak sa nemýlim, iste vieš, ako to v Štôle vypadá, že? Ak sa nemýlim, chcem ti povedať, že cítim stále výčitku, ako to s tým našim plánovaním vyšlo nazmar. Ver mi, bol to ťažký a zlý rok.
arasidka
Nie, to nie sú starosti, poslala som ti aj mejlík, odvtedy som sa ani nezastavila, večerné sedenie pri PC je akási odmena za celý deň. A mnoho razy ani to, ľahnem a spím. A bude to hádam aj tými dlhými večerami, rýchlo sa zotmieva a chce sa ti spať. I teraz končím, "babatko" tu z a mnou už spí, idem aj ja. Tak teda dobrú noc.
babinka
@arasidka i @tetuska.... vsetko uz bolo napisane, treba zit pre dnesok, netrapit sa zajtrajskom uz dnes, tazke chvile pominu, verte mi, len to chce svoj cas...
pusta
@tetuska , niekedy je to veru tak, že nám nezostáva nič iné, len modliť sa za nich a neskonale ľúbiť tých, ktorí nám najviac ubližujú, lebo práve tí potrebujú vtedy najviac lásky práve od nás...
preto nebuď smutná, neplač už viac, len ich neskonale ľúb z celého srdca...a modli sa za nich.
ver mi, že Pán Boh Ťa vyslyší a bude na Teba a na nich pamätať...
ešte raz pokojné sviatky Ti prajem úprimne z celého srdca!!!
luss44
@ara šidka, milá Anička, zaspomínaj na budovu u Vás pri kruháči, ja robím to samé, len v BA 3. Školenia v Dúbravke - furt nič?
arasidka
@luss44 , na tie skúšky sa nedá zabudnúť, jak já som trpela, a nechcela som to dať najavo :)))Ale i tak, vieš moje meno, nájdeš si ma na FB, a tam mi pošli správu, lebo neviem, nespomínam si, spomínam si na všetko možné, na bárskoho, len nie to, čo píšeš. Hold, stará, zedraná a furt né maláááá.. :)))
Aj mi volali moje "dzifčence," že mám prísť, len.... nevyšlo mi to, kvaltujem ako o preteky, ale medzi sviatkami tam zájdem.
tetuska
ďakujem všetkým za povzbudenie, ja verím, že všetko bude lepšie, len to chce svoj čas... príjemné prežitie sviatočných chvíľ... ešte raz ďakujem...@pusta trafila si to presne, tak ako to cítim ja... ľúbim ho aj keď mi ubližuje a stojím pri ňom... lebo každý z rodiny na neho kašle... je mladý a možno ešte nechápe ako ublížil a dúfam, že si to začína uvedomovať...
arasidka
luss44@ a už mi to dochádza...len si spomenúť....Zuzka, Anča, Marína.... ee..... Leeeeeeeenka ?!?!
arasidka
Kapustnica, šalát,ryba sú už minulosť. Vianoce sa skončili, boli krásne a hlavne v tom, že sme sa ako rodinka dokázali dohodnúť na termíne, kedy nikto nie je v službe, všetci doma relaxujú a včera nás bola pekná kôpka v našej izbe. Zišli sme sa všetci, bolo nás 13, ak nepočítam večne hladného nášho Alana, ktorý sa cítil medzi nami ako v raji.
Vnúčence a pravnúčence prichádzali, mamu vystískali a nakoniec spľasla rukami a povedala:" Ale vás je.... a teraz mi povedzte,kerý je z vás kerý..." Zasmiali sme sa a tak sa každé pravnúča postavilo pred babku a povedalo svoje meno a kde býva. Posledná išla Kristínka, s ktorou sa mama stretáva najčastejšie, lebo býva oproti a keď treba zabehne k nej s nákupom, alebo len tak, zahrať si žoliky. A mama ju nepoznala !
Najväčším prekvapením bola pravnučka Erika, keď som ju videla medzi dverami s veľkou gitarou na chrbte, vedela som, že o zábavu bude postarané. A nemýlila som sa. Ale aké bolo moje prekvapenie, keď sme si všetci posadali kde sa dalo a Erika začala brnkať na gitare a izbou sa ozvala starodávna pieseň, ktorú nám spievala ešte naša babička Terezka a nás ju učila naša mama, a ja zase moje vnúčence. Mamina sedela v kresle, počúvala a o chvíľku sa pridala: " Neďaleko mesta nemeckého stojí tam hrad na skale,a v tom hrade bíla ruže kvitne, tam prebýva Fridolín hrabě..."
A po nej znela druhá starodávna pesnička :" Žil raz štefan král uherský..." a po nej tretia, štvrtá... A postupne sme sa pridávali a spievali všetci spolu.
Staré, zabudnuté balady, ktoré sme počúvali ešte ako malé deti, keď prišiel čas drápania peria, alebo sme "moržovali v komore kukuricu", alebo sme sedeli u babičky Terezky na dvore, ona sedela za veľkým dreveným rámom a vyšívala na biele plátno a pritom nám spievala. Sedeli sme okolo nej ako také kurence, na šamrlíku, alebo "vodovej lavičke", alebo len tak na stoličke a každá zo sesterníc mala kúsok plátna a učili sme sa vyšívať .A spievali sme s ňou. Bolo to tak krásne, môžem povedať, že tohtoročné Vianoce boli akési iné, skutočne rodinné a zároveň boli spomienkou aj našu babinu Terezku, ktorej sa mama podobá dnes tak neskutočne, ako keby tam sedela ona.
Som rada, že to syn všetko zaznamenal kamerou a zachovajú sa tieto sviatky v krátkom filme pre všetkých. A som šťastná, že moja vnučka Erika dokázala vytvoriť takú fantastickú atmosféru , kde aj dzedkovi Al Rašidovi vypadla slza z oka.
Tak, končím túto tému, a ako inak, ako s prianím pre @tetusku " , aby čas všetko zahojil, zmenil, napravil, a aby táto doba, ktorú prežíva, zostala len spomienkou na zlý sen, z ktorého sa prebudila.
doktorina
ostávajú slzy v očiach a prianie hlavne vela,vela síl do dalšieho života a radost z toho že je koho každý den objat.
arasidka
Chcela som preniesť fotografiu celú sem, neviem to, podarilo sa mi to aspoň sčasti dať do avataru, ale je riadne okresaná.



 



TOPlist