Hus

svetlana33 - fotkasvetlana33, 20. mája 2010
Bolo to v roku 1975. Bývali sme v Trnave v činžiaku, svokrovci na dedine – asi 180 km východne. Chovali hospodárske zvieratá, okrem iného aj husi. Tieto na jeseň po vykŕmení dosahovali váhu vyše 12 kg. Boli samé mäsko a žltučké – no mňam. Svokra chovala počet husí podľa počtu svojich detí krát dva plus pre nich. Tú našu naštopala, zabila, ošklbala a riešila doručiť nám ju slovenskou poštou. Zbalila ju do balíka a zaniesla na poštu. Avšak balík vážil viac ako boli poštové predpisy a tak sa vrátila domov balík prebaliť a niesla ho na poštu iba na druhý deň. Bolo to vo štvrtok. Dala nalepiť nálepku spešnina, ale do Trnavy prišiel na poštu až v sobotu, kedy sa neroznášali ani balíky, ani žlté lístky – oznam do schránky, že na pošte máme balík. A tak oznam prišiel len v pondelok a keď sme balík rozbalili, bolo už neskoro. Húska zapáchala nepríjemným pachom a putovala nie do rúry na pekáč, ale do kontajnera. Bolo nám to veľmi ľúto, ale v záujme zdravia sme tak museli urobiť. Z toho plynie poučenie – nespoliehať sa na slovenskú poštu.


@zareaguj


Diskusia k článku

babidka
skoda tej husicky , skoda :-(( a ked si pomyslim , kolko to da prace vykrmit hoci len takeho brojlera ...husi a morky sa chovaju dlho , je to narocne .nikdy by som nezverila take chulostive veci na postu .ani vtedy a ani teraz .



 



TOPlist