Festival kávy a čokolády v Nitre, 26.-27.10.2013

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 27. októbra 2013
Na FB stránke Foofblogers dal Viktor Klimo z Delikatesy  delikatesy.etrend.sk/about/viktor-klimo...
do pozornosti, že v Nitre sa bude konať vyššie uvedený festival a kto má záujem napiecť niečo sladké ku káve, nech sa hlási. Prihlásila som sa. Vlastne ma "prihlásila" Henrieta Peškovičová  www.facebook.com/pages/Henrieta-Pe%C5%A1kovi%C4%8Dov%C3%...
, ja som to len oddobrila ;-)

Zúčastnila som sa včera v sobotu, dnes bude mať pre Vás sladké dobroty Martinka z matapecie.blogspot.sk a výbornú kávu z "koťoga" - čerstvú napraženú pred Vašimi očami Viktor Klimo z Delikatesy.sk

Vedela som, že chcem napiecť moje dva osvedčené koláče a k tomu sa ešte pýtal nejaký kávový, aby to teda bolo v duchu festivalu.

Cviklový vegan koláč s karobom a s dvomi druhmi džemu (ktoré som robila taktiež ja): z arónie a jabĺk (bol osviežujúci, mierne kyselkavý) a figový (výborný, sladulinký) posypaný strúhaným kokosom.

 varecha.pravda.sk/recepty/cviklovy-vegan-kolac-fotorecept...


Jablkovo-mrkvový koláč so slivkovým domácim pečeným lekvárom, poliaty čokoládovou polevou so 70% obsahom kakaa a vlašským orechom.

Recept:  varecha.pravda.sk/recepty/jablkovo-mrkvovy-vegan-kolac-fo...


Tofucake kávový, nepečený.

 varecha.pravda.sk/recepty/tofucake-kavovy-nepeceny-/45777...


Bola to skvelá akcia, skvelí ľudia, ktorí svoju prácu robia so zanietením a srdcom, skvelý deň, som nesmierne veľmi dobitá pozitívnou energiou na veľmi dlhý čas :-)








@zareaguj


Diskusia k článku

helanka
si sikovna kocka a mozno aj zavidim? tvoj zdravy a zivotny styl, ktory zatial nemozem nasadist sama sebe.
mirkamt
Vyzerá to byť zaujímavá akcia a rada by som ochutnala aj tvoje krásne a zdravé koláčiky, Zuzka ;-)
samanka
ani som nevedela, že niečo takéto sa v NR koná? Zuzka, píšeš, že si použila džem z arónie...môžeš dať recept? Mám tu na kríku bohatú úrodu a neviem, čo s ňou...vďaka
zuzananoskova
@samanka : koľko arónie, toľko jabĺk, cukor som použila trstinový nerafinovaný (osprvedlňujem sa, ale nepamätám si koľko) a dala som to variť. Neskôr rozmixovala a ešte varila, ani čas si nepamätám. Dala som do pohárov, zabalila do deky a hotovo :-) Výborný, osviežujúci :-)
samanka
Zuzka ďakujem, vyskúšam, veď chutných džemov nie je nikdy dosť...:-))).....hlavne teraz, keď už nekupujem jogurty...



 



TOPlist