Červené vínko.

fiby - fotkafiby, 3. novembra 2011
Bolo to už dávno ( keď som bola ešte mladá), dohodli sme sa s kamarátkou, ( ktorá úspešne skončila pomaturitné štúdium), že to oslávime dobrým obedom a červ. vínkom v reštaurácii. Keď sme došli, reštaurácia bola plná, len jeden stôl so 4 stoličkami bol voľný. Sadli sme si a obedovali. Po chvíli sa nás dvaja muži opýtali či si môžu prisadnúť. Keďže miesta nebolo, museli sme súhlasiť. V zápale rozhovoru o skúškach, deťoch, denných starostiach a radostiach, sme "smrčkali" aj vínko. Po chvíli pán čo sedel vedľa mňa sa ma slušne opýtal: "Chutí Vám to vínko?" Cítila som sa urazená (čo sa on stará a nedá nám pokoj) a od- povedala som mu: "Čo je Vás do toho?" Otočil sa a stíchol. O chvíľku ma znovu vyrušil s tou istou otázkou. V zlosti som mu odpovedala (už som mala toho dosť), že áno a prosím ho aby sa venoval kamarátovi a dal nám pokoj. Opýtala som sa: " Prečo sa ma na to stále pýtate?" Nahodil smutné oči a ešte smutnejším hlasom povedal: " Viete aj ja by som si rád z neho konečne odpil, to víno je totižto moje a ešte som nemal ani glg!" Ja som sa lepšie pozrela a pred mojim tanierom som uvidela 2 dcl červeného vína, ktoré nebolo dotknuté a to ktoré, som držala v ruke bolo odpité do polovice. Vyskočila som a myslela som si, že sa prepadnem od hanby! Ja som omylom pila víno pánovi, ktorý sedel vedľa mňa a zhodou okolností, tiež mal červené víno. Ospravedlňovala som sa nielen za odpité víno, ale aj za moje útočné chovanie. Chcela som mu objednať také ako mal, ale nesúhlasil. Súhlasil len s mojim, ktoré som mala pred sebou. Podala som mu ho a potom sme sa spolu na tom už aj smiali. V kútiku duše som sa hanbila ako som reagovala na jeho otázky. Ale človek sa raz dostane s kamoškou na klebety do reštaurácie, chce si pokecať a niekto Vás vyrušuje - no nenaštvalo by Vás to? Musím podotknúť, že do dnešného dňa sa stretávame s tým pánom v meste a stále ma pozýva na 2 dcl červeného vína, ja ho slušne odmietam, a pripomínam mu ( so smiechom), že mám "zlozvyk" piť druhým ľuďom v reštaurácii z pohárikov. Či by to znovu riskoval.....???
@zareaguj


Diskusia k článku

fiby
Teraz už snáď nie, dávam si lepší pozor. Moji známi si poháriky držia v rukách.
matata1
Chi, chi... Pri mne by sa Ti to nestalo. Ja vínko pijem len veľmi výnimočne. Skôr si dám pohárik tvrdého. Ináč, ich smola, majú si na svoje poháriky dávať lepší pozor. :o)))
lila1907
ale zas na druhej strane si spoznala asi skvelého človeka..Je to pekný príbeh
1x fiby
sovka62
Teda, to je zážitok! nechela by som byť v tvojej koži, ešte, že nakoniec všetko dobre dopadlo!
hubata
Hehe, už tu niekto zjedol susedovi guláš a teraz zasa ty si vypila červené víno.......no pekne !
1x fiby
babidka
Nas sused vravieval: "co si neuchmatnes , to nemas !" :-)))))))
45678
Páči sa mi príbeh a veľmi pripomína môj zážitok s držkovou polievkou :-)
huck
Ha - ha - ha :))) Dobre som sa nasmiala a zaroven potešila, že "expert " v podobnych situaciach nie som sama. Bolo to pred par rokmi. Zimne rano, priprava do prace.. Manžel ako to u nas obyčajne byva pripraveny na štart (osprchovany, oholeny, tip-top oblečeny, kavička dopita) netrpezlivo prestupoval, kedy konečne vypadnem s kupelne a poviem možeme ist... Kedže som s v kupelni zdržala dlhšie a už sme meškali , rozhodol sa počkat ma dolu v aute na parkingu. Z domu som vybehla šprintom. Vonku bolo ešte tma. Pred domom stalo osvetlene naštartovane auto pripravene na odchod. Zadychana som nasadla do auta na svoje miesto vedla vodiča a zaronila som do vysokeho goliera svojej bundy. Auto sa nehybalo... Bola som presvedčena , že sa manžel nahneval , že musel čakat (a už sme dobre meškali) , tak som kontrautokom (napadni , aby si nebola napadnuta) nervozne a dost drzo spytala - Možem vediet na čo sa tu čaka? Nastalo ticho.. Tvrdohlavo som hladela pred seba... A naraz sa ozval neznamy mužsky hlas - a možem vediet panička kam to ideme???.. Zmeravela som, v ušiach zahučalo a bokom som ešte stihla hodit pohlad na neznameho muža. Bleskovo, ako z katapulta som vyletela von, ani neviem či som sa ospravedlnila. Oproti , v takom istom tiež naštartovanom osvetlenom aute čakal moj manžel , ktory si ma dobera zato dodnes. Toho pana, ktoremu som v to zimne rano vtrhla do auta so svojou drzou kratkou lekciou o strate času, som stretla len raz aj to narychlo ... S druhej strany cesty pozdravil s vyznamnym šibalskym usmevom, so zdvihnutym klobukom a naklonom. Nikdy som sa mu kulturne nestihla ospravedlnit... Nuž čo, aj to je život!
sovka62
Ha-ha-ha, no ale čomu sa čudovať, keď kedysi boli všetky autá rovnaké? Ja som raz služobným Moskvičom zaparkovala rovno pred sídlom polície, inde voľné nebolo. Viezla som aj nášho vedúceho dopravy, ktorý tiež niečo potreboval vybaviť. Dohodli sme sa, kedy sa stretneme pri aute a rozišli sme sa každý po svojom. Vrátila som sa chvíľu pred dohodnutým časom, vytiahla kľúče, strčila do zámky na aute a nič! Kľúč sa nedal otočiť. Skúšala som jemnejšie, aj silou, ale s malou dušičkou, aby som nebodaj kľúč nezlomila. O chvíľu sa objavil kolega, tak som mu kľúč strčila do ruky, nech skúsi on, jednak je chlap a jednak by ho ako vedúceho dopravy mali všetky služobné autá poslúchať na slovo. Chvíľu baštrgoval, ale dvere sa neotvárali. Zrazu skríkol: "Eva, veď ty otváraš cudzie auto! Náš Moskvič je o dve miesta ďalej!" Iste si viete predstaviť, ako sme sa cestou do firmy smiali, že som chcela odísť cudzím autom a ešte policajtom pod
nosom. A že sa na mne chvíľu bavila celá firma, o tom škoda reči.
evas13
Takéto niečo sa mi zatiaľ nepritrafilo, ale čo nebolo môže byť. Teraz sa pýtam sama seba ako by som pri týchto životných trapasoch reagovala ja a neviem si dať odpoveď, lebo človek vždy reaguje ináč ako by asi chcel.
fialka49
Určite sa smeješ s odstupom času, hoci vtedy Ti to muselo byť nepríjemné. Pri čítaní som sa však dobre pobavila.
fiby
Som veľmi rada, že nie som sama v takýchto nepríjemných situáciách. Áno dopadli dobre a naozaj som natrafila na príjemného človeka. Dodnes sa na tom zabávame. Samozrejme som ho raz na ulici zoznámila s mojim manželom, ktorý o tej mojej blamáži v reštaurácii s červeným vínom bol informovaný. A stým nástupom do cudzieho auta to mám tiež podobné.



 



TOPlist