Ako urobiť čokoládu...

babidka - fotkababidka, 2. novembra 2011
Som teraz na navsteve u dcery . Ako sme s 5 rocnym vnucikom odfukovali po obede a "pili sme kavu" : t.j. ja bezkofeinovu s mliekom a on napenene mlieko posypane grankom , uvazovali sme co by sme dobre upiekli ...len tak , aby "nieco " bolo poruke . Odrazu mi vravi :
"Babi , upecieme si cokoladu , ano?" "
Mozeme , aku by sme mali urobit ?"
Chvilku rozmyslal a vyrapotal recept aj s postupom : cokoladu nakuskujeme, dame vajicka, smotanu , cukriky , keksiky-miesame, miesame, miesame.Potom dame muku , jablkovy dzus , jahody a marshmellows .Miesame , miesame , miesame . Dame do rury . Potom vyberieme , este pridame granko , nutellu a cukriky z Haloweenu.Miesame ,miesame , miesame . Hotovo. Prepac , este dame do rury a ked je upecene tak nasypeme praskovy cukor .
Vsetky slova ktore nevedel po slovensky tak nahradil anglickymi - ale recept bol jasny !!!! Tak som si spomenula na Psicka a Macicku ako piekli tortu....
Teraz ideme naozaj piect a uvidim , ako sa mi ho podari presvedcit na mnou zamyslane muffiny.....:-))))))
@zareaguj


Diskusia k článku

garanco
Malý tam dal všetko dobré, čo pozná:-))
Detičky nám toho navymýšľajú, my tiež často "pijeme kávu" s mojimi "Pipinkami", aj podobné recepty som už od nich dostala - s otázkou...a mohli by sme tam dať aj...?
sovka62
No ale aký šikovný chlapec! Mám pocit, že potreboval, aby tam bolo všetko, čo má rád a aby toho bolo veľa, takže pre istotu pridával aj keď sa už pieklo. A vieš, že ste mi narobili chute? Tuším idem niečo upiecť.
hubata
Hihi, všetky babky píjavajú s detičkami "kávu". Zaujímavé je že sa malému tam nepriplietlo nič z mäsa alebo zeleniny, ale vedel že tam patria len sladkosti ....... je veľmi šikovný a vnímavý, možno si ani neuvedomuješ ako ťa pozoruje a pamätá si čo k čomu patrí.
aroooo
no babka, dúfam, že tie muffiny budú s veľa,veľa,veľa čokoládou....
zvoncek
šikuľka chlapec, rozozná, čo patrí medzi sladkosti, má pozorovací talant,
asi sa babke pri varení motá dookola, takže, keď bude starší, tak asi bude z neho "kuchárik"., to je pekné, že s babkou hovorí po slovensky,
milá babidka, nech máš z neho veľa radosti
babidka
Vcera sme nakoniec muffiny piekli . Verte - neverte , ale JA som bola ta , co asistovala :-)))Suroviny som poznasala ja - okrem cokolady samozrejme . Ale : vedel vynulovat digi vahu , preosial muku , rozbil vajicko , navazil cukor , odmeral mlieko aj maslo .Zapol na spravnu rychlost slahac .Vymazal s pierkom formicky ,lyzicou "nakydal" cesto na spravne miesta bez vacsich pohrom a ozdobil to vsetko svetlou aj tmavou cokoladou . Este rozhodol , ze treba pridat aj kusky banana a chcel tam pridat aj cukriky ale uz nebolo miesto :-) Vsetky babky mi uveria , ze take dobre muffiny som este nejedla :-)
kuchticka
@babidka , ty mas neuveritelne stastie, ze mas tak sikovneho a chytreho vnucika. Ved mnoha mlkada gazdinka si niekedy nevie rady co a ako piect a a od ktoreho konca zacat. A na ktorom kontinente sa teraz nachadzas? Ten tvoj maly pomocnik ma zasa velke stastie, ze ma tak obetavu babicku, ktora za nim cestuje pol sveta.
babidka
Varechacka @hkbarbie je nasa dcera a ten chlapcek na fotke so mnou je vnucik. Varenie ho zaujima odmalicka , vzdy asistuje pri vareni ci peceni mamicke a ked sme spolu , tak aj mne . Vie presne ktora muka ma ist do domaceho chleba a ktora na briosku :-)ale nadovsetko rad ma , ked moze pomahat pri peceni kolacikov :-)
frezia68
Nuž @babidka ,na 5 r. neuveriteľne šikovný vnúčik a nedivím sa,že prekonávaš toľké kilometre za drahou rodinkou.Možná raz bude mať pár reštaurácií,lebo so môže vypracovať a čaká Ťa svetlá budúcnosť,o dobrú stravu máte postarané a konečne si oddýchneš :-)))
sovka62
Úplne žasnem, je naozaj šikovný. Aj ja ťahám vnúčatá k pečeniu, dúfam, že niečo pochytia a neskôr sa im zíde. Ale moje sú podstatne väčšie, aj keď je pravda, že mi zvykli asistovať aj celkom malé, sedeli na kuchynskej linke a miešali ostošesť.
babav
Take chvile s vnucikom su nezaplatitelne .....
treba dat kredit jeho mame ,ktora zrejme ma vela trpezlivosti ,
ked s nim pecie a babicke, ze tak dobre vychovala jeho mamu;-)
palokuchki
@babidka , tie chvile stravene s vnucatami su na nezaplatenie. Dakujem ti, ze sa delis s tymto milym pribehom s nami. Ja sa tiez vzdy tesim ked maju prijst ku mne vnucata. Naposledy ked boli u mna robila som s nima sulance. Muka bola vsade, mali ju aj za usami. No spominaju na to a uz sa tesia, kedy zase budu moct prijst.
babidka
Mam taku skusenost, ze deti velmi rady pomahaju v kuchyni.Ale kedze to matku zvacsa zdrzuje,tak mnohe robia chybu a poslu deti prec . Ale preco to nevyuzit?pridelit ulohu ktore dieta zvladne a postupne sa zo "zavadzadla" stane pomocnik:-)))))
hubata
Ani si neuvedomujeme ako nás deti pozorujú pri takej bežnej činnosti za akú sa považuje varenie. Na môj veľký údiv sa ma môj vtedy asi 5 ročný syn spýtal:
- "mami a ty si si všimla ako babka mieša zápražku?"
-" nie ..... ako?
-" až tak - že sa jej trasie sukňa!"

Lebo naša babka nosila široké sukne so spodničkami, takže mal čo obdivovať ......
babidka
:-))))))))))) Vidis , to je postreh ! :-) A ako sa jej asi triasla sukna ked slahala bielka tym drotenym certom ...:-)
jurovic6
Ja mam dvoch malých bratrancov ktorý sa radi hrajú na kuchynku,len keď počúvam tie nápady, tak mi je zle...:D....Vnúčik je určite veľmi,veľmi,veľmi šikovný...Mňa babky nikdy nebrali k vareniu alebo pečeniu (tam som sa vždy nasáčkoval sám ) vždy ked piekli tortu alebo niečo,tak povedali: Ked mi zostane piskot alebo krem tak ti ho dam...
:D
baboja
Krasne.Aj moja dcerka so mnou pecie a vari.Nedavno mi diktovala recept na tortu:Lentilky,Skitls.muka,zdravy cukor,zdrave cukriky,zdrava cokolada a brokola(brokolica),aby tam bolo aj nieco zdrave a ja som nemohla namietat.
babidka
takze to treba vyuzit @baboja a piect a varit spolu :-) @jurovic6 , babky si asi neuvedomovali tvoj zaujem o dianie v kuchyni a paci sa mi , ze si sa tam sam "nanominoval" :-) varenie je krasny a uzitocny konicek a u chlapcov v tvojom veku veru dost nezvycajny . Drzim ti palce , aby sa ti v kuchyni vzdy darilo !
3sandra3
na 100% mu chutili tvoje muffíny oveľa viac.... ale je zlatý, všetko sladké nahádže do misy, všetky cukríky a sladké keksíky a k tomu ešte pridá aj cukor,,, to znamená, že fakt vie, čo všetko treba dať do cesta, aby vznikol zákusok , nehovoriac o vajíčku a múke :-))
fialka49
Ja ešte stále opatrujem "kuchársku písanku" po mojej nebohej mame, kde som jej kostrbatým písmom prváčky vpísala recept: Večera zamestnanej ženy sa ľahko pripraví na PRAGOMIXE. Pragomix vyrábí Elektropraga Hlinsko a dostanete ho koupit... Strašne dlhá reklama končila krátučkou radou: Zmixujeme redkvičky, zmiešame so syrokrémom a natierame na čerstvý chlebík.
Láska k vareniu a pečeniu sa začína všelijako.
babidka
Krasne @fialka :-) Ale ako si to dokazala opisat ten mamicke ....musela sa potesit :-)
janger
Pozrime sa, aky sikovny maly mudrlant :-)))). Bude z neho taky dobry kuchar ako jeho babidka?



 



TOPlist