Pražené mandle
Pražené mandle

Pražené mandle videorecept

niliarik - fotkaniliarik, 15. mája 2020

Ak máte chuť na niečo dobré k "telke" (k dobrému filmu, dokumentu, telenovele...), tak určite vyskúšajte pražené mandle so soľou, alebo so soľou a Zobraziť celý popisAk máte chuť na niečo dobré k "telke" (k dobrému filmu, dokumentu, telenovele...), tak určite vyskúšajte pražené mandle so soľou, alebo so soľou a chilli korením, kto má rád pikantné. Je to fakt dobrôtka. My máme v mrazničke uložené mandle ale v šupke (sú lacnejšie ako olúpané), ale je na to jednoduchý trik ako sa ich zbaviť (vo videu). Je to jednoduché, rýchle a chutné, to predsa chceme, nie? Pre niekoho to bude novinka, pre niekoho nie, nič sa nedeje. Napíšte dole do komentára či ste to skúšali.

15 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava
Pražené mandle (videorecept)
Foto: niliarik

Suroviny

 nelúpané




Postup

  1. 1

    Do misky vysypeme množstvo mandlí koľko chceme. Zalejeme ich vriacou vodou a počkáme. Keď voda bude primerane teplá, začneme madle zbavovať šupky. Ak to ale nejde, opäť zalejeme vriacou vodou a počkáme.

  2. 2

    Na panvicu dáme troška oleja, pridáme olúpané mandle a restujeme, kým nechytia peknú hnedú farbu (pozor, aby sa nepripálili) a osolíme. Druhú várku mandlí som osolila a pridala aj chilli korenie. Môžeme podávať. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Myslím, že netreba mandle až dvakrát zaliať vriacou vodou, ak šupka hneď nejde dole, stačí po prvom zaliatí ich preliať studenou vodou, potom by mali ísť pekne ošúpať.
marienka44
Najnovšie mandle zbavím šupky tak, že ich nasypem do studenej vody a nechám ich tam dlhšie, aj 2 -3 hodiny. Potom bez varenia idú krásne ošúpať, dokonca sa dajú aj rozpoliť na 2 polovice. Tie použijem napr. na ozdobu torty. Priškla som nato (bez varenia) náhodou, keďže každý deň zjem pár mandlí na zníženie cholesterolu, namáčam si ich na noc.
niliarik
@marienka44 (16.5.2020 14:16)

aha, zaujímave.. ja to robím s horúcou vodou, počkám trošku a ošúpem. Ak to nejde, zalejem ešte raz.
radox1
file:///C:/Users/Rado/Downloads/DSC_0209.JPG




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia