Zvyšná knedľa

oco - fotkaoco, 16. februára 2011
Zvyšná knedľa
Foto: oco

Zostala Vám knedľa a rozmýšľate čo s ňou, tak tu je možnosť ako zásobu z chladničky využiť a centíky nevyhodiť.Nie je to zázrak ale Zobraziť celý popisZostala Vám knedľa a rozmýšľate čo s ňou, tak tu je možnosť ako zásobu z chladničky využiť a centíky nevyhodiť.Nie je to zázrak ale zmena je život.Každý máme nejaký recept ako zužitkovať zásoby s chladničky.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

3-4 ks
3-4 ks, strúčiky
3 PL




Postup

  1. 1

    Nakrájame zbytok knedle a bohato ju potrieme z oboch strán z cesnakovým olejom do ktorého sme pridali tymián,podravku a mleté čierne korenie.

    Zvyšná knedľa - obrázok 1
  2. 2

    Opečieme na suchej panvici z oboch strán.

    Zvyšná knedľa - obrázok 2
  3. 3

    Vajíčka vyšľaháme s mliekom a trochou soli.Počet vajíčok závisí od množstva knedle.To každý vie. Knedľu obalíme vo vajíčkach a na pavnici potretej olejom vysmažíme s oboch strán.K tomu si dáme cviklu alebo kyslú uhorku a máme lacnú a dobrú večeru .Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evusik
áno so zvyšnou knedľou sa dá urobiť všeličo....naša dcéra ju opekala v hriankovači a potierala džemom, aj vajíčková je dobrá .-)
1x alda
hubata
Takto vedia šetriť len slovenské gazdinky: aj chutné aj lacné. Patrí ti moja pochvala.
1x alda
arasidka
Mňam, včera sme ich dojedli. Robili sme segedínsky guláš a ja som spravila "knofle".Ale som si to trošku pozmenila.Reku, budem experimentovať. A tak som vzala jeden balíček knedli v sáčku - s burizónami. To som pekne zamiesila podľa návodu a medzitým som si rožky opiekla nakrájané na kocky a pomastené bravčovou masťou. Šup , šup a už sa robili gule do kanóna a varili sa vo vode. Aj som sa tešila, že zostane aspoň jedna guľa a urobím si ju na vajíčku. Nyšt, všetko do poslednej smitky sa zjedol. Tieto knedle - po našom "knofle", mám radšej ako ktorékoľvek knedle na celom svete až po nás.
marianne69
...ako decko som obalovanu knedlu vo vajicku milovala,vzdy som mamu drnkala vylozene o knedlu,takze chlebik obalovala bratom a mne sanovala vzdy knedlu:-)
matahari1974
super napad.Mna svokra zase naučila tiež jeden recept ked nam zostane doma knedla.Potrela ju vždy džemom alebo dala marule a posypala grankom a mali sme hneď parene buchty:O))....Alebo aj s vajíčkom su fajn....
danapa
Vajcovu knedla sme jedavali ku spenatu, namiesto zemiakov a vareneho vajca, mnaaam
tinca
opečená z oboch strán na dobrej masti je perfektná k mäsovému gulášu
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
@hubata Slovák som ako repa,ale prepáč gazdinká nie hahaha..Za pochvalu dík.
mariaklara
Ja ju mám rada na sladko, už som to tu písala. Natriem slivkovým lekvárom posypem grankom alebo makom a polejem rozpusteným maslom.
douglas
Vďaka za tip : špenát, vajíčko uvarené na tvrdo a opečená vajíčková knedľa.
gablerovaj
ja robím vajíčkovú a na ešte horúcu dám plátkový syr, je jedno či tvrdý alebo kúpené plátky. Robím aj s tatarkou a kečupom a na to postrúhaný tvrdý syr. Mňamka :)
sharona
Ja si zvyšné knedle nakrájam na malé kocky, opečiem na masti do chrumkava, na to nalejem 1-2 vajíčka, osolím, okorením a miešam kým trochu stuhne - je to taká knedlová praženica. K tomu kyslá uhorka alebo čalamáda a rýchla a chutná večera je na svete.
janikbj
na male kocky, opiect do zlata na troche oleja a zaliat rozhabarkovanymi vajickami - omeleta na slano. alebo namocit do redsieho palacinkoveho cesta a vyprazit - nasladko - chuti podobne ako lievance :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia