Žobrácke rebro
Autor receptu: miloss2
Recept je z môjho zošita receptov,ktoré som zozbieral z médii a tlače.Je to bravčové karé zapekané s nakladanou uhorkou a syrom.Vhodné na nedelný obed.
8 porcií |
45 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Bravčové karé nasekáme na rezne aj s kosťou Naklepeme osolíme okoreníme mletým čiernym korením a na jednej strane poprášime hladkou múkou.Pečieme na rozpálenom oleji najskôr nepomúčenou stranou dole,potom pretočíme.
- Upečené mäso dáme do pekáča tesne vedľa seba pomúčenou stranou hore a potrieme horčicou.
- Syr eidam a sladkokyslé uhorky nastrúhame.Na každý kus mäsa dáme nastrúhanú sladkokyslú uhorku a posypeme nastrúhaným syrom.Podlejeme výpekom a dáme zapiesť do rúry.Počas pečenia podlievame vodou.