Žobrácke rebro

Autor receptu: miloss2

Recept je z môjho zošita receptov,ktoré som zozbieral z médii a tlače.Je to bravčové karé zapekané s nakladanou uhorkou a syrom.Vhodné na nedelný obed.

8
porcií
45 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčové karé nasekáme na rezne aj s kosťou Naklepeme osolíme okoreníme mletým čiernym korením a na jednej strane poprášime hladkou múkou.Pečieme na rozpálenom oleji najskôr nepomúčenou stranou dole,potom pretočíme.
  2. Upečené mäso dáme do pekáča tesne vedľa seba pomúčenou stranou hore a potrieme horčicou.
  3. Syr eidam a sladkokyslé uhorky nastrúhame.Na každý kus mäsa dáme nastrúhanú sladkokyslú uhorku a posypeme nastrúhaným syrom.Podlejeme výpekom a dáme zapiesť do rúry.Počas pečenia podlievame vodou.