Foto: boise
Priznávam, občas zablúdim na stránky so zdravou stravou. Často ma tam niečo zaujme...A občas mi to potom vŕta v hlave. Až tak, že sa Zobraziť celý popisPriznávam, občas zablúdim na stránky so zdravou stravou. Často ma tam niečo zaujme...A občas mi to potom vŕta v hlave. Až tak, že sa mi s tým aj sníva a potom ráno nakopnem kočík a upaľujem zháňať suroviny. Presne tak to bolo aj dnes.
príprava
Postup
-
1
Spravíme si miesto na linke (to zaberie najviac času). Ok, vy asi máte, u mňa je to problém, pretože tam mám permanentne autíčka, plyšákov, lego...cumle...
-
2
Kokosové mlieko vlejeme do rajničky, pridáme lyžicu agáve sirupu, 2/3 čokolády a jednu vrchovatú lyžičku kakaa.
-
3
Zohrejeme, kým sa všetko nerozpustí a nespojí.
-
4
Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pokrájame očistené avokádo.
-
5
A rozmixujeme ponorným mixérom na kašu. Ochutnáme, ak treba pridáme ešte agáve sirup. Ja nabudúce dosypem aj nasekané oriešky, celkom by sa mi tam páčili.
-
6
Poslednú tretinu čokolády nastrúhame do budúcej zmrzliny.
-
7
Premiešame a nalejeme do formičiek na nanuky. Alebo do nejakej nádobky. A šup do mrazáku. Výsledok ma milo prekvapil, chystám sa na rôzne obmeny, celkom by to mohlo byť zaujímavé aj s banánom, tými orieškami, možno namiesto čokolády čerstvé ovocie...
Určite táto zmrzka bude vynikajúca aj s použitím cukru namiesto agávového sirupu a kopou čerstvých jahôd, malín, ríbezlí, bazy, čerešní .... Žijeme v priaznivom zemepisnom pásme plnom ovocia a zeleniny tak nezabudnite ju začať dávať detičkám už odteraz aby ste tu v zime nevypisovali témy typu "čo na podporu imunity".
formy na nanuky mám, ešte som v nich nerobila.... keď prídu vnúčatká nakopnem kočík a pôjdem si kúpiť agáve sirup a urobím :-)
Maju aj ovocnu verziu, ale model uz nevyzera tak pritazlivo :) vegan-foodporn.blogspot.sk/2013/05/ovocna-zmrzlina.html...
Chápu, že je to samá cizokrajná ingradience, ale pokud se rozhodnete něco z toho nahradit, tak bych ale doporučovala ponechat to avokádo, protože právě avokádo dělá krémovou konzistenci výsledné zmrzliny. Ne že by nebyla dobrá i bez něj (taky jsem to jednou zkusila), ale s avokádem je zkrátka lepší :)