Zmrzlina trochu inak (fotorecept)

Autor receptu: boise

Priznávam, občas zablúdim na stránky so zdravou stravou. Často ma tam niečo zaujme...A občas mi to potom vŕta v hlave. Až tak, že sa mi s tým aj sníva a potom ráno nakopnem kočík a upaľujem zháňať suroviny. Presne tak to bolo aj dnes.

15 minút
príprava

Postup

  1. Spravíme si miesto na linke (to zaberie najviac času). Ok, vy asi máte, u mňa je to problém, pretože tam mám permanentne autíčka, plyšákov, lego...cumle...
  2. Kokosové mlieko vlejeme do rajničky, pridáme lyžicu agáve sirupu, 2/3 čokolády a jednu vrchovatú lyžičku kakaa.
  3. Zohrejeme, kým sa všetko nerozpustí a nespojí.
  4. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pokrájame očistené avokádo.
  5. A rozmixujeme ponorným mixérom na kašu. Ochutnáme, ak treba pridáme ešte agáve sirup. Ja nabudúce dosypem aj nasekané oriešky, celkom by sa mi tam páčili.
  6. Poslednú tretinu čokolády nastrúhame do budúcej zmrzliny.
  7. Premiešame a nalejeme do formičiek na nanuky. Alebo do nejakej nádobky. A šup do mrazáku. Výsledok ma milo prekvapil, chystám sa na rôzne obmeny, celkom by to mohlo byť zaujímavé aj s banánom, tými orieškami, možno namiesto čokolády čerstvé ovocie...