Foto: tornadolue
Čínska zmes korení veľmi vhodná do jedál s kombináciou sójovej omáčky a cukru. Recepty na ňu sa dajú nájsť aj na internete, ale ja Zobraziť celý popisČínska zmes korení veľmi vhodná do jedál s kombináciou sójovej omáčky a cukru. Recepty na ňu sa dajú nájsť aj na internete, ale ja som sa držala receptu z knihy Bylinky a koreniny v kuchyni (Ottovo nakladatelství, 2006).
Postup
-
1
Badián, sečuánske korenie, feniklové semienka a klinčeky podrvte v mažiari alebo pomeľte v mlynčeku. Zmiešajte s mletou škoricou a uskladnite vo vzduchotesnej nádobe.
- 2
Ja som použila mažiarik. Je to zdĺhavejšia práca, ale veľmi voňavá a môžete sa popritom s niekým príjemne porozprávať :-)
- 3
Najväčší problém je so zháňaním sečuánskeho korenia. Keď nemáte možnosť ísť do obchodu s koreninami, dá sa zohnať aj na internete. Bobuľky tohto korenia sú len jemne pikantné a chutia trochu citrónovo. Použila som celé bobule. Pred pomletím z nich treba vybrať horké čierne semiačko.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu