Zmes piatich korení

tornadolue - fotkatornadolue, 6. marca 2011

Čínska zmes korení veľmi vhodná do jedál s kombináciou sójovej omáčky a cukru. Recepty na ňu sa dajú nájsť aj na internete, ale ja Zobraziť celý popisČínska zmes korení veľmi vhodná do jedál s kombináciou sójovej omáčky a cukru. Recepty na ňu sa dajú nájsť aj na internete, ale ja som sa držala receptu z knihy Bylinky a koreniny v kuchyni (Ottovo nakladatelství, 2006).

Suroviny

6  ks,celý
1  PL
1 PL
2 KL
2 KL




Postup

  1. 1

    Badián, sečuánske korenie, feniklové semienka a klinčeky podrvte v mažiari alebo pomeľte v mlynčeku. Zmiešajte s mletou škoricou a uskladnite vo vzduchotesnej nádobe.

  2. 2

    Ja som použila mažiarik. Je to zdĺhavejšia práca, ale veľmi voňavá a môžete sa popritom s niekým príjemne porozprávať :-)

  3. 3

    Najväčší problém je so zháňaním sečuánskeho korenia. Keď nemáte možnosť ísť do obchodu s koreninami, dá sa zohnať aj na internete. Bobuľky tohto korenia sú len jemne pikantné a chutia trochu citrónovo. Použila som celé bobule. Pred pomletím z nich treba vybrať horké čierne semiačko.

Diskusia k receptu

tornadolue
Myslím, že neoľutujete. Len treba naozaj dávať pozor na tie čierne semiačka v sečuánskom korení. Keď budete mať už rozpolené korenie, tam by nemali byť, ale pre istotu si ich treba skontrolovať. Stačí, že som to oblizla, bolo to riadne horké.
alfino2
pri zháňaní sečuánskeho korenia možno pomôže, keď budete vedieť, že je známe pod názvom fagara.. inak je to veľmi pekná voňavá zmes toto korenie piatich vôní :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia