Ževraj najbohovskejšia žemľovka

daysandjoys - fotkadaysandjoys, 4. novembra 2013

Vnútri poriadne jablková a mäkkučká, navrchu chrumkavá, poliata roztopeným maslom...

6
porcií
45-60 minút
na 160 °C

Suroviny

18 plátkov
3 ks
300 ml
3
2 PL
1 PL (rum)




Postup

  1. 1

    12 plátkov sendviča natrite maslom a lekvárom, a 6 uložte do zapekacej misy. Na ne navrstvite polovicu strúhaných jabĺk a posypte hrozienkami. Priložte ďalšou vrstvou natretých sendvičov, zopakujte jablká a hrozienka a priložte poslednými plátkami sendvičov (nenatretých).

  2. 2

    Do 300 ml mlieka zašľahajte 3 celé vajíčka, pridajte 2 PL kryštálového cukru a 1 PL whisky alebo rumu. Touto zmesou polejte pripravenú žemľovku v zapekacej mise. Dajte do vyhriatej rúry piecť 45 min - 1 h. Podávajte pocukrované a poliate roztopeným maslom.

Diskusia k receptu

zinnajdha
Praktické. Páči sa mi: netreba veľa krájať ako napr. rožoky. Ukladám.
iwuska
jedinu zmenu by som urobila - bud poliala maslom este pred pecenim, alebo potom to maslo trosku nechala "oprazit", len tak uplne jemne, aby sa nespalilo, ale tu chut mam hrozne rada. kazodpadne, takuto zemlovku robim stale, ci uz z vianocky, chleba, rozkov... bez snehu navrchu, chrumkavu hore, stavnatu vovnutri :)
jerica
nemám nič proti receptu , ale názov "ževraj" to je aj pre samého prispievateľa zmätočné, určite, keby som hľadala recept, nenapadne ma hľadať "ževraj" ja len toľko, určite to myslím v dobrom pre teba :-)
miroslavab
ja myslím, že stačí zadať heslo "žemľovka" a nájde Vám ju.. aspoň myslím, že to tak funguje...
astheart
Dělám stejně i z rohlíků, akorát před pečením pokladu povrch vločkami másla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia