Ževraj najbohovskejšia žemľovka

Autor receptu: daysandjoys

Vnútri poriadne jablková a mäkkučká, navrchu chrumkavá, poliata roztopeným maslom...

6
porcií
45-60 minút
na 160 °C

Postup

  1. 12 plátkov sendviča natrite maslom a lekvárom, a 6 uložte do zapekacej misy. Na ne navrstvite polovicu strúhaných jabĺk a posypte hrozienkami. Priložte ďalšou vrstvou natretých sendvičov, zopakujte jablká a hrozienka a priložte poslednými plátkami sendvičov (nenatretých).
  2. Do 300 ml mlieka zašľahajte 3 celé vajíčka, pridajte 2 PL kryštálového cukru a 1 PL whisky alebo rumu. Touto zmesou polejte pripravenú žemľovku v zapekacej mise. Dajte do vyhriatej rúry piecť 45 min - 1 h. Podávajte pocukrované a poliate roztopeným maslom.