Žemličky so semienkami - moje prvé fotorecept

afataga - fotkaafataga, 8. mája 2012
Žemličky so semienkami - moje prvé (fotorecept)
Foto: afataga

Už dlho som sa chystala upiecť doma pečivo, alebo chlieb a konečne som sa odhodlala, inšpirovala som sa tu viacerými receptami od skúsených pekárok Zobraziť celý popisUž dlho som sa chystala upiecť doma pečivo, alebo chlieb a konečne som sa odhodlala, inšpirovala som sa tu viacerými receptami od skúsených pekárok chleba a pečiva a pozliepala som tento recept :-) Výsledok ma milo prekvapil, až sa sama divím :-)

14
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

300 ml
2 PL
2 čl
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL
600 ml
200 ml
1 čl
3 čl




Postup

  1. 1

    Suroviny som dala do pekárničky v poradí, v akom sú uvedené, semienka som dala do cesta, lebo nemám rada, keď sa dajú navrch, lebo potom aj tak polovica opadne. Vymiesené cesto som dala na tanier posypaný múkou a stierkou odklajovala kúsky cesta, z ktorých som robila niečo ako žemle :-) alebo bagetky. Ja moc na to nemám trpezlivosť, preto je aj každá trochu iná :-). Dala som na plech s papierom na pečenie, potrela vodou so soľou a trochu poprášila múkou, ja keď neviem, prečo sa to robí, ak niekto vie, budem rada, ak sa to dozviem. Nechala som podkysnúť kým sa vyhriala rúra na 200°, do žemlí som urobila po dva zárezy a dala piecť na 200°, po 5 min. som znížila teplotu na 180°, ale žemle stále nechytali farbu, tak som zasa dala na 200°, piekla som asi 20 min. Nabudúce budem piecť v teplovzdušnej oba plechy naraz na 180°, na prvý krát som sa bála. Foto z postupu nemám, lebo muž mi zobral foťák. Nechala som vychladnúť na mriežke. Vyšlo mi 14 ks.

    Žemličky so semienkami - moje prvé (fotorecept) - obrázok 1

Diskusia k receptu

evusik
krásne sa ti podarili tvoje prvé, určite budú aj druhé, tretie :-) aj ja som tak začínala a potom som sa nevedela dopiecť....
afataga
dakujem za komentiky, to sa pecie, ked ma kto vymiesit :-)
irenaw
úvodné foto nemá chybu, parádne pečivko :-)
hanee
peknunke a urcite aj chutne, sikula .o)
pacik
Len sa do nich zahryznúť, veľmi peknééé :-)
babkamt
Teším sa , že si sa odhodlala a upiekla žemle. , Žemle máš pekné. Určite boli hneď zjedené. To ťa povzbudí a pustíš sa aj do pečenia chleba. Držím palce.
jarunka
Pekne, zdrave pecivko. Ja som piekla vcera. Tak nech sa ti dari :-)
mamatata2
Ukladám do rubriky raňajkové a chválim, sú prekrásne. Prvé foto ukážkové ako z časopisu.
tiziana
ukladám do KK a utekám kúpiť tú celozrnnú múku :-))) tá mi chýba...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia