Foto: afataga
Už dlho som sa chystala upiecť doma pečivo, alebo chlieb a konečne som sa odhodlala, inšpirovala som sa tu viacerými receptami od skúsených pekárok Zobraziť celý popisUž dlho som sa chystala upiecť doma pečivo, alebo chlieb a konečne som sa odhodlala, inšpirovala som sa tu viacerými receptami od skúsených pekárok chleba a pečiva a pozliepala som tento recept :-) Výsledok ma milo prekvapil, až sa sama divím :-)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Suroviny som dala do pekárničky v poradí, v akom sú uvedené, semienka som dala do cesta, lebo nemám rada, keď sa dajú navrch, lebo potom aj tak polovica opadne. Vymiesené cesto som dala na tanier posypaný múkou a stierkou odklajovala kúsky cesta, z ktorých som robila niečo ako žemle :-) alebo bagetky. Ja moc na to nemám trpezlivosť, preto je aj každá trochu iná :-). Dala som na plech s papierom na pečenie, potrela vodou so soľou a trochu poprášila múkou, ja keď neviem, prečo sa to robí, ak niekto vie, budem rada, ak sa to dozviem. Nechala som podkysnúť kým sa vyhriala rúra na 200°, do žemlí som urobila po dva zárezy a dala piecť na 200°, po 5 min. som znížila teplotu na 180°, ale žemle stále nechytali farbu, tak som zasa dala na 200°, piekla som asi 20 min. Nabudúce budem piecť v teplovzdušnej oba plechy naraz na 180°, na prvý krát som sa bála. Foto z postupu nemám, lebo muž mi zobral foťák. Nechala som vychladnúť na mriežke. Vyšlo mi 14 ks.
Diskusia k receptu