Obložená žemľa

Žemľa s údeným lososom a so strateným vajcom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme stratené vajcia. Vo väčšom hrnci privedieme do varu vodu. Prilejeme do nej 2 PL octu. Vajcia po jednom rozbíjame do misky, vareškou vo vode vytvoríme vír, doň potom z misky vlejeme vždy jedno vajce. Varíme asi 5 minút a potom vajce deravou naberačkou vyberieme. Takto pripravíme všetky vajcia.
  2. Žemle rozkrojíme a z reznej strany nasucho opečieme na panvici.
  3. Opečené žemle natrieme fetou, pridáme čerstvé lístky špenátu. Na špenát položíme plátky údeného lososa. Na každú porciu dáme jedno stratené vajce a ihneď podávame.