Zemiaky vojvodkyne (fotorecept)
Autor receptu: elixir
... tak trošku slávnostnejšie.
2 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a dobre roztlačíme.
- Vajce rozšľaháme, štvrtinku odložíme bokom a zmiešame s PL mlieka.
- Tri štvrtinky vajca zmiešame so zemiakmi, soľou a rozmarínom.
- Cez hviezdičkový vzor masu zemiakov pretlačíme v malých dávkach na plech vystlaný papierom na pečenie. Nakoniec potrieme zvyšným vajcom.
- Pečieme 20 minút na 200 stupňoch. Servírujeme ako prílohu k mäsu.
- Čím menšie "hviezdičky" spravíme zo zemiakovej hmoty, tým pevnejšie a chrumkavejšie budú. Dobrú chuť. :)