Zemiaky vojvodkyne (fotorecept)

Autor receptu: elixir

... tak trošku slávnostnejšie.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a dobre roztlačíme.
  2. Vajce rozšľaháme, štvrtinku odložíme bokom a zmiešame s PL mlieka.
  3. Tri štvrtinky vajca zmiešame so zemiakmi, soľou a rozmarínom.
  4. Cez hviezdičkový vzor masu zemiakov pretlačíme v malých dávkach na plech vystlaný papierom na pečenie. Nakoniec potrieme zvyšným vajcom.
  5. Pečieme 20 minút na 200 stupňoch. Servírujeme ako prílohu k mäsu.
  6. Čím menšie "hviezdičky" spravíme zo zemiakovej hmoty, tým pevnejšie a chrumkavejšie budú. Dobrú chuť. :)