« Naspäť na tento recept

Zemiaky v kabáte (fotorecept) verzia na vytlačenie

Veľmi dobré zemiaky pre maškrtenie, alebo aj ako príloha.

Autor receptu: kvakac

Postup receptu

Zemiaky očistíme a dáme do hrnca. Zalejeme vriacou vodou, osolíme a varíme 10 minút. Vodu z hrnca zlejeme a do horúcich zemiakov dáme maslo. Poriadne v hrnci zemiaky zakryté pretrepeme, aby sa maslom obalili.
Zemiaky v kabáte (fotorecept) - obrázok 1

Ešte teplé zemiaky obalíme v syre.
Zemiaky v kabáte (fotorecept) - obrázok 2

Použil som tento syr. On sa moc netečie.
Zemiaky v kabáte (fotorecept) - obrázok 3

Takáto šunka mi vyhovovala, je to šunka od kosti. Je tam aj pás slaniny, ten to pri pečení trochu premastí.
Zemiaky v kabáte (fotorecept) - obrázok 4

Zemiaky obalené v syre zavinieme do šunky a ukladáme na plech vedľa seba. Tak tá šunka potom pekne drží na nich. Vrch ešte posýpame syrom. Do rohov strčíme trochu masla. Dáme to do vyhriatej rúry na 200 °C na 15 minút. To stačí toľko zapiecť. Počas zapekania potrieme vrch vajcom.
Zemiaky v kabáte (fotorecept) - obrázok 5

Takto sa to pekne upieklo. Necháme trochu vychladnúť a máme chuťovku hotovú. Dobré na posedenie pri telke, alebo k vínu či pivu.
Zemiaky v kabáte (fotorecept) - obrázok 6

No môže sa to aj podávať napríklad zo zapečenou kyslou kapustou.
Zemiaky v kabáte (fotorecept) - obrázok 7

Suroviny




4
porcie
5
minút
príprava
10-15
minút
na 200 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist