Zemiaky s výsmážanými karfiolovými cestíčkami (fotorecept)

Autor receptu: andy54

Jednoduché, rýchle a vynikajúce.

5
porcií
20 minút
príprava
30/45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme si variť zemiaky v šupke. Uvarené ich očistíme, osolíme a roztlačíme.
  2. Dáme si variť do mäkka umytí a rozobratý na ružičky karfiol. Po uvarení necháme odkvapkať a roztlačime. Prichystáme si veci ako na trojobal.
  3. Vajíčko rozmiešame so štipkou soli. Pridáme mlieko, strúhanku a múku. Strúhanky k múke ide vždy pomer 2:1. Premiešame a spravíme si polohusté cesto. Pridáme roztlačený karfiol a dôkladne premiešame.
  4. Vysmážame z oboch strán na miernom ohni.
  5. Necháme odkvapkať olej a podávame.