Zemiaky s výsmážanými karfiolovými cestíčkami (fotorecept)
Autor receptu: andy54
Jednoduché, rýchle a vynikajúce.
5 porcií |
20 minút príprava |
30/45 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme si variť zemiaky v šupke. Uvarené ich očistíme, osolíme a roztlačíme.
- Dáme si variť do mäkka umytí a rozobratý na ružičky karfiol. Po uvarení necháme odkvapkať a roztlačime. Prichystáme si veci ako na trojobal.
- Vajíčko rozmiešame so štipkou soli. Pridáme mlieko, strúhanku a múku. Strúhanky k múke ide vždy pomer 2:1. Premiešame a spravíme si polohusté cesto. Pridáme roztlačený karfiol a dôkladne premiešame.
- Vysmážame z oboch strán na miernom ohni.
- Necháme odkvapkať olej a podávame.