Zemiakový závin plnený slaninkou, bryndzou a syrom
Foto: matus113
Ďalšia variácia na slaný závin.
90 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Uvarené zemiaky ošúpeme a na jemno nastrúhame. Pridáme štipku soli, hladkú múku a vypracujeme cesto. Hladkej múky pridávame pokiaľ nám cesto príjme. Cesto rozdelíme na dve polovice a vyvaľkáme.
- 2
Prvú polovicu cesta potrieme vyškvarenou slaninkou, rozdrobenou bryndzou a zvinieme na závin. Druhú polovicu cesta potrieme taktiež výpekom zo slaninky a pridáme postrúhaný eidam a nivu. Znova zvinieme.
- 3
Záviny preložíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Na vrch ich potrieme zvyškom výpeku a dáme piecť na 180 stupňov na 45 minút. Môžeme podávať s vínom alebo pivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu