Zemiakový závin plnený slaninkou, bryndzou a syrom
Autor receptu: matus113
Ďalšia variácia na slaný závin.
90 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Uvarené zemiaky ošúpeme a na jemno nastrúhame. Pridáme štipku soli, hladkú múku a vypracujeme cesto. Hladkej múky pridávame pokiaľ nám cesto príjme. Cesto rozdelíme na dve polovice a vyvaľkáme.
- Prvú polovicu cesta potrieme vyškvarenou slaninkou, rozdrobenou bryndzou a zvinieme na závin. Druhú polovicu cesta potrieme taktiež výpekom zo slaninky a pridáme postrúhaný eidam a nivu. Znova zvinieme.
- Záviny preložíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Na vrch ich potrieme zvyškom výpeku a dáme piecť na 180 stupňov na 45 minút. Môžeme podávať s vínom alebo pivom.