Zemiakový šalát s mätovou majonézou

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suroviny na nálev vyšľaháme spolu s 2 PL vody. Zemiaky dôkladne umyjeme, ošúpeme, nakrájame na väčšie kúsky, v hrnci zalejeme vriacou osolenou vodou a varíme 8 minút. Keď sa začnú variť, nad hrniec zavesíme sitko a vsypeme do neho fazuľky aj hrášok, ktoré sa uvaria v horúcej pare zo zemiakov.
  2. Prelejeme ich studenou vodou, aby ostali zelené a chrumkavé. Zemiaky scedíme a spolu s fazuľkou a hráškom vsypeme do misy. Pred servírovaním rozpolíme avokáda, odstránime kôstku, olúpeme, nasekáme ich na kúsky a prelejeme citrónovou šťavou.
  3. Avokáda položíme na vrch šalátu a pred servírovaním ešte polejeme nálevom.