Zemiakový šalát - a la Akis
Autor receptu: dobravareska
Akis je meno kuchára z Cypru a tento šalát robieval ako aj mnohé iné dobroty s láskou,
vtedy sa jedlo vždy podarí, to poznám aj z vlastnej skúsenosti. Je výborný k rezňom, ku
grilovanému kuriatku, ktoré si môžme pripraviť na 1 kg soli ale aj ku pečenému kuriatku s
plnkou ako máme dnes. A opäť je to rýchly na čas nenáročný receptík.
Postup
- Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky. Dáme variť vodu do ktorej sme pridali soľ. Zemiaky vhodíme do vriacej vody a uvaríme. Lepšie nerozvariť.Po uvarení ich ochladíme v studenej vode ako cestovinu.
- Vo väčšej nádobe rozmiešame majonézu a olej v rovnakom dieli, citrónovú šťavu, trochu soli a biele korenie. Do toho vmiešame nakoniec uvarené a ochladené zemiaky.
- Pri podávaní každú porciu môžeme bohato posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.