Zemiakový šalát - a la Akis

Autor receptu: dobravareska

Akis je meno kuchára z Cypru a tento šalát robieval ako aj mnohé iné dobroty s láskou, vtedy sa jedlo vždy podarí, to poznám aj z vlastnej skúsenosti. Je výborný k rezňom, ku grilovanému kuriatku, ktoré si môžme pripraviť na 1 kg soli ale aj ku pečenému kuriatku s plnkou ako máme dnes. A opäť je to rýchly na čas nenáročný receptík.

Postup

  1. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky. Dáme variť vodu do ktorej sme pridali soľ. Zemiaky vhodíme do vriacej vody a uvaríme. Lepšie nerozvariť.Po uvarení ich ochladíme v studenej vode ako cestovinu.
  2. Vo väčšej nádobe rozmiešame majonézu a olej v rovnakom dieli, citrónovú šťavu, trochu soli a biele korenie. Do toho vmiešame nakoniec uvarené a ochladené zemiaky.
  3. Pri podávaní každú porciu môžeme bohato posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.