Zemiakový koláč bez vajec

haston - fotkahaston, 27. septembra 2010

Začal som praktizovať delenú stravu a takýto múčnik vyhovuje jej zásadám.

Suroviny

300 g
300 g
150 g
180 g
100 g
1 KL
2 PL
podľa uváženia
1/2 KL
3 PL
poleva:
150 g
5 PL
podľa uváženia




Postup

  1. 1

    Všetky zložky (okrem lekváru a strúhanky) vymiesime spolu na doske a cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť vyvaľkanú na veľkosť plechu prenesieme na vymastený plech, potrieme lekvárom a posypeme preosiatou strúhankou. Prikryjeme druhou vyvaľkanou časťou cesta a upečieme v dostatočne horúcej rúre. Po vychladnutí natrieme polevou.

  2. 2

    Poleva: 5 lyžíc vody varíme za stáleho miešania s 150 g cukru po dobu 7 minút. Po odstavení z ohňa miešame až do zhustnutia. Môžeme ju prichutiť ovocnou šťavou či rumom.

Diskusia k receptu

marikasu
Haston koláč môže byť celkom fajn, ale myslím si, že určite nepatrí do kategórie delenej stravy. Ja som 2 roky mala delenú stravu - Rozlišovacia 90 dňová diéta a k tým zemiakom a múke určite nepatrí cukor, maslo, lekvár, rum, ovocná šťava. Zemiaky patria k škrobom, takže sa k nim hodí akurát tá múka, pretože podľa uvedenej knihy sa k jedlám zo škrobov môže zjesť aj kúsok chleba, alebo celozrnného pečiva a hlavne veľa zeleniny. Táto diéta bola bola celkom super, schudla som za 3 mesiace 12 kg :-)). Ak máš nasadenú delenú stravu kvôli zhodeniu nejakého toho kilečka navyše, tak ti držím palce :-))
evanaaa
Tie orechy idú tiež do cesta ? Ja by som nimi posypala lekvár miesto strúhanky.
kuchticka
Presne tak @evanaaa , myslela som na to iste - posypat lekvar orechami. Ja robim niekedy podobny kolac s kakaom, ten je tiez dobry.
foto53
Ešte som tento koláč nepiekla ale vyskúšam ho, ale určite s orechami,lebo tie mi tam chuťovo sedia viac. Napíšem,aký bol výsledok
sovka62
Kedysi som tento recept našla v novinách a vyskúšala. Veľmi dobrý koláč. Recept sa pri sťahovaní stratil, takže mám štastie, že si ho sem pridal. Ďakujem.
haston
marikasu - jestvuje viacero systémov delenia stravy, ja oddeľujem len živočíšne bielkovinx od škrobovín a cukrov. pochopiteľne, tuky a cukry konzumovať v skromnom množstve
evanaaa - orechy v ceste zjemnia jeho chuť
možno si niekto všimol, že neuvádzam aká strúhanka - býva aj z vianočky či piškótov...
marianne69
Ja, raz tu delenu stravu nemozem,lebo po pol hodine som hladna ako vlk,ale kolacik vyskusam,vyzera vyborne,ukladam do KK
haston
marianne69: aj ja musím jesť dosť, ale riešim to zvýšenou konzumáciou zeleniny.
mariaklara
Ak ho budem robiť, tak dám celozrnnú múku namiesto bielej. Pozerám, že sa asi rovnako stravujeme.
haston
iniciatíve sa medze nekladú.
stravujem sa nielen podľa zásad delenej stravy, ale zrejme by som už mal prejsť na to zdravšie stravovanie, pretože vtedy sa cítim lepšie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia