Začal som praktizovať delenú stravu a takýto múčnik vyhovuje jej zásadám.
Suroviny
300 g |
|
300 g |
|
150 g |
|
180 g |
|
100 g |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
podľa uváženia |
|
1/2 KL |
|
3 PL |
|
poleva: | |
150 g |
|
5 PL |
|
podľa uváženia |
|
Postup
-
1
Všetky zložky (okrem lekváru a strúhanky) vymiesime spolu na doske a cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť vyvaľkanú na veľkosť plechu prenesieme na vymastený plech, potrieme lekvárom a posypeme preosiatou strúhankou. Prikryjeme druhou vyvaľkanou časťou cesta a upečieme v dostatočne horúcej rúre. Po vychladnutí natrieme polevou.
- 2
Poleva: 5 lyžíc vody varíme za stáleho miešania s 150 g cukru po dobu 7 minút. Po odstavení z ohňa miešame až do zhustnutia. Môžeme ju prichutiť ovocnou šťavou či rumom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
evanaaa - orechy v ceste zjemnia jeho chuť
možno si niekto všimol, že neuvádzam aká strúhanka - býva aj z vianočky či piškótov...
stravujem sa nielen podľa zásad delenej stravy, ale zrejme by som už mal prejsť na to zdravšie stravovanie, pretože vtedy sa cítim lepšie.