Foto: soniatko
Milujem vôňu čerstvo upečeného chleba. Tento recept mám ako poklad od babičky. Pečiem ho už tradične na Štedrý deň ku kapustnici...ale samozrejme aj bežne Zobraziť celý popisMilujem vôňu čerstvo upečeného chleba. Tento recept mám ako poklad od babičky. Pečiem ho už tradične na Štedrý deň ku kapustnici...ale samozrejme aj bežne v roku...
Postup
-
1
Všetky suroviny dáme do domácej pekárne. Je to veľká pomocníčka. Mám overené, že netreba ani kvások zarábať dopredu. Treba sledovať hustotu cesta a podľa potreby doliať ešte vodu. Cesto sa má byť tuhšie, hutnejšie a odlepovať sa od nádoby.
- 2
Po vykysnutí v pekárni cesto vyklopíme na dosku.Premiesime... Nechame este cca 20min kysnut . Vyvaľkáme na hrúbku cca 2cm. Zrolujeme ako zavin bez plnky. Penesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme ešte podkysnúť.
- 3
Rúru vyhrejeme na max. 250. po cca 15 min znížime na 200 a dopečieme. Po dopečení chlebik potriem slanou vodou a nechám na mriežke vychladnúť. Zvyčajne nestihne :o) teplý s čerstvým maslom a soľou je nezameniteľný...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A @venusa , asi si čítala tu málo receptov na chlieb, prejdi si niektoré, ocot sa vo viacerých vyskytuje, nie je to nič mimoriadne, cesto je aj kyprejšie.