Zemiakovo-zeleninové placky

Autor receptu: sladkakatka

Milujem tento recept, nakoľko obyčajné zemiakové placky sa mi už zunovali a v mrazničke som mala nejakú tú voľnú zeleninu, vyskúšala som :-) Skúste aj vy , viem , je tu veeeeeeeeeeeľa takých receptov, no nemala som čas skúmať ich :-p

18
porcií
15 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky postrúhame na jemno, tak isto aj česnek. Do toho pridáme rozmrazenú zeleninovú zmes akú máme doma, myslím, že je toho asi 450 gramov, potom vajcia, vegetu a múku na zahustenie, mne zemiaky pustili šťavu a aj zelenina nejakú obsahovala, síce som ju premyla v sitku pod vodou. Všetko zmiešame. Dochutíme mletým čiernym korením.
  2. Vysmážame v horúcom oleji, kto má teflónovú panvicu, oleja použije len minimálne, ale nie sú také chrumkavé potom :-)
  3. Vysmážame z oboch strán na miernom ohni, lebo sú hrubšie, aby sa dobre prepiekli :-) Ja ich vyberám na papierový obrúsok, aby prebytočný olej stiekol :-)
  4. Servírujeme na tanier, ja som si posypala strúhaným syrom, môj manžel určite zaje našou domácou klobásou :-) Deťom som k tomu uvarila čajík <3 Takže, kto má diétu, nech neje, nečíta a nevarí :-p