Zemiakové posúchy
Autor receptu: stacy77777
Toto starodávne jedlo som nerobila veľmi dávno,trochu som zaspomínala na môjho svokra,ktorý bol vo varení starých receptov neprekonateľný a moje deti do dnes spomínajú na jeho trhance, halušky,podlesníky, no a tieto posúchy....Zároveň je to výborné využitie zemiakovej kaše,ktorá zostala od obeda...
12 porcií |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiakovú kašu vymiesime s hladkou múkou a štipkou soli. Zemiaková zmes musí byť mäkká,jemná, nie tuhá.Podľa potreby môžeme pridať ešte kašu.
- Rozkrájame,urobíme malé bochníčky,vyvaľkáme. U nás sa pečú starým spôsobom, priamo na elektrickej platni,asi minútku z každej strany, skrátka dáme pozor, aby neprihárali,pečieme na strednom stupni.
- Na horúce položíme tenký plátoček masla a necháme roztopiť. Moji chlapi ich majú najradšej takto, ale naši starkí mali najradšej s troškou masti a škvarkami... Tiež ste si zaspomínali?