Zemiakové posúchy

Autor receptu: stacy77777

Toto starodávne jedlo som nerobila veľmi dávno,trochu som zaspomínala na môjho svokra,ktorý bol vo varení starých receptov neprekonateľný a moje deti do dnes spomínajú na jeho trhance, halušky,podlesníky, no a tieto posúchy....Zároveň je to výborné využitie zemiakovej kaše,ktorá zostala od obeda...

12
porcií
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiakovú kašu vymiesime s hladkou múkou a štipkou soli. Zemiaková zmes musí byť mäkká,jemná, nie tuhá.Podľa potreby môžeme pridať ešte kašu.
  2. Rozkrájame,urobíme malé bochníčky,vyvaľkáme. U nás sa pečú starým spôsobom, priamo na elektrickej platni,asi minútku z každej strany, skrátka dáme pozor, aby neprihárali,pečieme na strednom stupni.
  3. Na horúce položíme tenký plátoček masla a necháme roztopiť. Moji chlapi ich majú najradšej takto, ale naši starkí mali najradšej s troškou masti a škvarkami... Tiež ste si zaspomínali?