Zemiakové nátierky "Zemiačky"

Autor receptu: nonna

V týchto nátierkách som zredukovala množstvo tukov zemiakmi, a tak dosiahla ich väčšiu ľahkosť. Sú racionálnejšie. Navyše grule im dodali aj svojskejšiu chuť.

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1.verzia: Zemiak uvaríme v šupe domäkka. Syr nastrúhame, pridáme maslo, jogurt, roztlačený, ošúpaný zemiak. Dobre vymiešame. Nakoniec vmiešame na kolieska nakrájanú cibuľku, kôpor a opatrne osolíme. Dobrá je aj po dvoch-troch dňoch odstátia v chlade.
  2. 2.verzia: Zemiak uvaríme v šupe. Ošúpeme. Zmiešame ho dobre s bryndzou, maslom, biozákvasom. Nakoniec vmiešame nastrúhanú reďkovku, posekanú pažítku a trošku soli. Tiež môžeme nechať vyzrieť v chlade.