Zemiakové knedlíky plnené s údeným mäsom a dusenou sudovou kapustou
Foto: alena54
Suroviny
1 kg v šupke varené |
|
300 g |
|
2 ČL |
|
Plnka: | |
300 g |
|
2 ks |
|
1/2 dl |
|
1 kg kyslá kvasená |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke osolíme.Zlejeme a necháme vychladnúť. Ošúpeme pretlačime alebo postrúhame pridáme soľ múku a spracujeme cesto.Vygúlame si asi na 3-4 milimetre a vykrajujeme kolieska o priemere 6cm.Naplnime plnkou do polovice kruhu a preložíme máme z toho takú mušľu.Dáme si varit vodu do väčšieho hrnca osolime ked voda začne vriet dáme knedlíky varit kolko nam vojde nechame zovriet a ked vyjdu hore povarime asi tak 3-4 minutky vyberieme ja mám taku nerezovu varechu s dierkami dame do nadoby pomastime olejom.Knedlíkov je asi tak 20-25 kusov
- 2
Plnka:údenú varenú krkovičku si nakrájame na menšie kúsky aj s cibuľou dame do mixéra a spracujeme na pastu mozeme aj posolit aj ked udene je slane ale ja este troška prisolím.
- 3
Kapusta: dame na olej cibuľu pridáme kapustu aj s troškou vody sol a dusime ked je mäka troska zahustime mukou . pridáme cukor kto nechce nemusi.Odložíme zo sporaka .Na panvicu si dáme toška oleja a znova druhu cibuľu opražíme do zlatova a polejeme po povrchu kapusty. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu