Zemiakové knedličky s kapustou
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	20 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Na oleji opražíme slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme ju. Uvarené zemiaky postrúhame najemno, pridáme krupicu, vajce, zmäknuté maslo, osolíme a vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme malé knedličky s priemerom 2,5–3 cm. 
 - Vložíme ich do osolenej vriacej vody a varíme, kým  nevyplávajú na povrch. Potom ich necháme ešte minútu povariť a scedíme. Uvarené knedličky podávame s opraženou slaninou a cibuľou. 
 - Ku knedličkám môžeme podávať šalát z kyslej kapusty alebo dusenú kyslú kapustu. 
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |