Foto: samanka
Nepoznala som tieto halušky, kým ich nerobil Emanuelle Ridi vo svojom programe. Časom som vychytala aj nedostatky, lebo iné je vidieť, iné urobiť. Tak Zobraziť celý popisNepoznala som tieto halušky, kým ich nerobil Emanuelle Ridi vo svojom programe. Časom som vychytala aj nedostatky, lebo iné je vidieť, iné urobiť. Tak vám teraz ponúkam na vyskúšanie...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
uvaríme zemiaky v šupke a pripravíme si ingrediencie
-
2
na dosku vysypeme múku, postrúhame zemiaky a pridáme vajce a soľ
-
3
zmiesime a vytvoríme valec, z ktorého postupne odkrajujeme a krájame na "halušky" dĺžky 1-1,5 cm. Ak sa aj trochu cesto lepí, nepridávame múku, len podsýpame, lebo halušky by boli tvrdé
-
4
medzitým si dáme zovrieť vodu-osvedčilo sa mi pridať do vody lyžicu oleja, potom sa už halušky po vybratí z vody vôbec nelepia. Dôležité je po vsypaní do vody halušky premiešať a ihneď ako vystúpia hore, vybrať. Nenechať ich variť, lebo sa rozvaria. (už sa mi to stalo :-))). Hľa, takéto sú krásne...
-
5
takéto "holé" by asi neboli veľmi chutné, Emanuellle ich robil s trojsyrovou omáčkou, ja som opražila slaninu
-
6
pridala kelímok smotany na varenie a 100 g karičku v črievku, povarila...
-
7
zmiešala s haluškami, posypala syrom a vložila do rozohriatej rúry len na čas, kým sa syr navrchu nerotopil. Záver som neodfotila, lebo sa mi práve vybili baterky...
áááno, tiež som vyskúšala makové (ľúúúúbim mak veeeeľmiiii) :)