Zemiakové halušky (gnocchi) fotorecept

samanka - fotkasamanka, 6. decembra 2011
Zemiakové halušky (gnocchi)  (fotorecept)
Foto: samanka

Nepoznala som tieto halušky, kým ich nerobil Emanuelle Ridi vo svojom programe. Časom som vychytala aj nedostatky, lebo iné je vidieť, iné urobiť. Tak vám teraz ponúkam na vyskúšanie...

3
porcie
45 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
150-200 g
1
1 KL
150-200 g
1 ks
1 ks
100-120 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    uvaríme zemiaky v šupke a pripravíme si ingrediencie

    Zemiakové halušky (gnocchi)  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na dosku vysypeme múku, postrúhame zemiaky a pridáme vajce a soľ

    Zemiakové halušky (gnocchi)  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zmiesime a vytvoríme valec, z ktorého postupne odkrajujeme a krájame na "halušky" dĺžky 1-1,5 cm. Ak sa aj trochu cesto lepí, nepridávame múku, len podsýpame, lebo halušky by boli tvrdé

    Zemiakové halušky (gnocchi)  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    medzitým si dáme zovrieť vodu-osvedčilo sa mi pridať do vody lyžicu oleja, potom sa už halušky po vybratí z vody vôbec nelepia. Dôležité je po vsypaní do vody halušky premiešať a ihneď ako vystúpia hore, vybrať. Nenechať ich variť, lebo sa rozvaria. (už sa mi to stalo :-))). Hľa, takéto sú krásne...

    Zemiakové halušky (gnocchi)  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    takéto "holé" by asi neboli veľmi chutné, Emanuellle ich robil s trojsyrovou omáčkou, ja som opražila slaninu

    Zemiakové halušky (gnocchi)  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridala kelímok smotany na varenie a 100 g karičku v črievku, povarila...

    Zemiakové halušky (gnocchi)  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    zmiešala s haluškami, posypala syrom a vložila do rozohriatej rúry len na čas, kým sa syr navrchu nerotopil. Záver som neodfotila, lebo sa mi práve vybili baterky...

    Zemiakové halušky (gnocchi)  (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Ježišmárja - to musí byť dobrotka! Voňajú mi až sem k notbuku. Minule ich tu podávala @remcula s mäsom a už vtedy som si povedala, že ich musím vyskúšať lebo som na tieto nokrle úplne zabudla. Takže žiadne gnocchi ja robiť nebudem, ale si ich uložím do KK ako záhorácke nokrle. My ich robíme troška väčšie aby sa pri mäsku nestratili, ale sú to ony - nokrle!
tááák nokrle?? A vieš @hubat á, že som dlho skúmala slovník, ako ich nazvať? Lebo všetci len gnocchi a veru aj v slovenčine máme super pomenovania...:)))
a teraz som pozrela na nočky od remculy, také robievam aj ja, keď mám chuť na opečené - sú mňam, tieto sa opekať nedajú, sú príliš mäkké
u nas na vychode im hovorime šulkance robime ich na sladko s opraženym maslom a oprazenou struhankou s cukrom, alebo z toho cesta robime gombovce (slivkove gule) no v takej kombinacii som ich este nejedla určite su chutne vyskušam :)))
Recept úplne dokonalý, odporúčam..Jedinú zmenu čo môžem poradiť, je že moje cesto bolo lepivé a teda som dala menej múky, ale za to gnocchky boli mäkunké a rozplývajúce sa na jazyku!!!! Dakujem :)

Pridaj komentár k receptu: