Zemiakové halušky (gnocchi) (fotorecept)
Autor receptu: samanka
Nepoznala som tieto halušky, kým ich nerobil Emanuelle Ridi vo svojom programe. Časom som vychytala aj nedostatky, lebo iné je vidieť, iné urobiť. Tak vám teraz ponúkam na vyskúšanie...
3 porcie |
45 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- uvaríme zemiaky v šupke a pripravíme si ingrediencie
- na dosku vysypeme múku, postrúhame zemiaky a pridáme vajce a soľ
- zmiesime a vytvoríme valec, z ktorého postupne odkrajujeme a krájame na "halušky" dĺžky 1-1,5 cm. Ak sa aj trochu cesto lepí, nepridávame múku, len podsýpame, lebo halušky by boli tvrdé
- medzitým si dáme zovrieť vodu-osvedčilo sa mi pridať do vody lyžicu oleja, potom sa už halušky po vybratí z vody vôbec nelepia. Dôležité je po vsypaní do vody halušky premiešať a ihneď ako vystúpia hore, vybrať. Nenechať ich variť, lebo sa rozvaria. (už sa mi to stalo :-))). Hľa, takéto sú krásne...
- takéto "holé" by asi neboli veľmi chutné, Emanuellle ich robil s trojsyrovou omáčkou, ja som opražila slaninu
- pridala kelímok smotany na varenie a 100 g karičku v črievku, povarila...
- zmiešala s haluškami, posypala syrom a vložila do rozohriatej rúry len na čas, kým sa syr navrchu nerotopil. Záver som neodfotila, lebo sa mi práve vybili baterky...